Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Vakula otkrio kada nam se vraćaju vrućine i kakav će biti kraj mjeseca

Kiša praćena grmljavinom i munjama nad Rijekom
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
14.08.2019.
u 20:44

U četvrtak se očekuje kratkotrajni pljusak na istoku i jugu zemlje, te u petak u sjevernijim krajevima.

Vremenska prognoza za sljedeće dane najavljuje svježinu i vrućine, uzevši da će ponegdje biti još i oborina, a na Jadranu u četvrtak i 'buretine', piše Zoran Vakula za HRT.

Očekuje se da će najizraženije svježine biti ujutro. Na Jadranu se očekuje bura, a ponegdje i s olujnim udarima, dok će u unutrašnjosti biti mjestimične magle.

Foto: Filip Kos/PIXSELL

U većem dijelu Hrvatske ponovo će biti vruće, osobito u nedjelju i početkom sljedećeg tjedna. Tada je ponegdje moguć i još jedan toplinski val. Ako dođe do kiše, ona će kratkotrajna. U četvrtak se očekuje kratkotrajni pljusak na istoku i jugu zemlje, te u petak u sjevernijim krajevima.

Sredinom sljedećeg tjedna znatno se povećava vjerojatnost za novu promjenu vremena, kišu i pad temperature. Kao i sada, tada je promjena vremena najvjerojatnije samo prolazna i kratkotrajna.

Dugoročnije vremenske prognoze navode kako dugotrajnijeg, kišovitijeg i hladnijeg razdoblja vjerojatno neće biti u posljednjih deset dana kolovoza, kao ni početkom rujna.

Dugoročnija prognoza pokazuje povećanu vjerojatnost za nastavak iznadprosječnih toplih mjeseci i u nastavku godine. 

Komentara 3

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:42 14.08.2019.

Kako vas više nije sramota uzimati Vakulinu prognozu zdrvo za gotovo. Pa on je samo kumovskim vezama došao do takvih prognoza. Realnost je sasvim drugačija! Alo VL, pitajte Dunju sa RTL, kakvo nas vrijeme očekuje!

Avatar Hazl113
Hazl113
22:26 14.08.2019.

Dajte se maknite već jednom od Vakule. Pa taj ne zna ništa o prognozi.

TH
than
01:43 15.08.2019.

Vakula može samo prodavati maglu što i inače radi. Prognozu unaprijed rade računala, a udare gromova i padaline/oblake možemo i sami pronaći na internetu. Znali su i naši preci da nakon Velike Gospe vrućine idu na dolje. Može biti toplo, ali onakvih dugotrajnih vrućina kao prije nje više nema. I koliko se god klima mijenja, to će biti tako. Nakon Velike Gospe sve ide u smijeru jeseni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije