Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv epidemije

Od danas strože mjere u nekim županijama. Primorsko-goranska u lockdownu

Rijeka: Ljudi uživaju u suncu i u šetnji
Goran Kovacic/PIXSELL
12.04.2021.
u 08:44

U Primorsko-goranskoj županiji prevladava britanski soj COVID-19, a zaraženo je oko 55% radne populacije

Broj novozaraženih u Hrvatskoj i dalje je u porastu. Primorsko-goranska županija od danas ima najstrože mjere.

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac gostujući u emisiji U mreži Prvog HRT-a govorio je o situaciji u toj županiji. "U našoj županiji su zatvorene trgovine odjećom i obućom, zabranjeni su javni događaji i okupljanja, ograničili smo radno vrijeme trgovina do 19 sati, dolazak u domove za starije je moguć uz PCR ili antigenske testove", rekao je Šćulac. Zatvorene su i terase kafića.

Riječka bolnica dnevno ima, dodao je, od 180 do 200 oboljelih. Opatijska talasoterapija navedena je kao sekundarni centar gdje borave 22 osobe. Objasnio je da ondje smještaju osobe koje su pri kraju izlječenja. Gledajući statistiku, rekao je da u njihovoj županiji prevladava britanski soj COVID-19, a zaraženo je oko 55% radne populacije. 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabranjuju se javna okupljanja za više od 15 osoba na jednom mjestu. Na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva. U Dubrovniku se pak otvaraju terase kafića. Na Pelješcu i Korčuli te duž doline Neretve terase će ostati zatvorene. 

U Zagrebačkoj županiji strože epidemiološke mjere vrijede do 25. travnja. Ograničava se vrijeme radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 6 do 21 sat, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje od 8 do 21 sat te se zabranjuje prodaja alkoholnih pića od 21 do 6 sati. Na otvorenom, gdje je veći broj ljudi, moraju se nositi maske.

U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Video: Primorsko-goranska županija ide u strogu karantenu

Komentara 4

DU
Deleted user
09:40 12.04.2021.

Svaka čast stožer.Samo jako 🤣🤣😂😂🤣😂kakve bdle

HR
Hrabraja
09:11 12.04.2021.

Dolaze izbori treba glumatati da se nešto radi

KO
Korda
10:24 12.04.2021.

Mene bi interesiralo sto na sve to u Primorsko-goranskoj zupaniji kaze vlasnik Tri majmuna! Bio je jako aktivan kada je izlio zuc po Plenkiju i ekipi iz KraDeSve-a, pa sada kad mu zupanija samostalno uvodi mjere koje su puno strozije od onih Plenkijevih, vjerojatno sjedi negdje u kutu i ponizno suti da se njegovi crveni drugari ne bi nasli pogodjeni njegovom reakcijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije