Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANJE TROŠARINE

Od danas poskupljuju cigarete

Cigarete
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
01.03.2021.
u 07:20

Ukupni izračunati efekt od povećanja trošarina trebao bi biti 300 milijuna kuna do kraja 2021. godine.

Od danas na snagu stupa odredba prema kojoj će se povećati trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, što će dovesti do povećanja cijena cigareta.

Ministar financija Zdravko Marić govoreći ranije o povećanju trošarine kazao je kako, prema njihovim izračunima, kutija cigareta ne bi trebala poskupjeti više od dvije kune. 

– Povećava se specifična trošarina u iznosu od 400 kuna na tisuću cigareta (u odnosu na dosadašnjih 370 kuna). Minimalna trošarina povećava se na 888 kuna u odnosu na sadašnjih 824. Iznos trošarine za sitno rezani duhan ide na 860 kuna za kilogram u odnosnu na 800 kuna koliko je sada. Najviše rastu trošarine za grijane duhanske proizvode – s postojećih 800 na čak 1400 kuna. Za e-tekućine trošarine se ne mijenjaju – kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Ukupni izračunati efekt od povećanja trošarina trebao bi biti 300 milijuna kuna do kraja 2021. godine. 
 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
07:48 01.03.2021.

I da se nitko od novinara nije udostojio otići do prvog prodajnog mjesta i doći s konkretnom cijenom. Nego prenose staru informaciju ministra Marića od najave poskupljenja. I previše vas plaćaju...

DU
Deleted user
09:45 01.03.2021.

Samo udri po luksuzu. Cigarete, alkohol, fast food, gazirani sokovi su najveći uzročnik raznih oboljenja dišnog i krvožilnog sustava i treba biti jako oporezovano kako bi destimuliralo konzumente. Zašto? Pa zdravstvo nam je u banani jer liječimo nešto čega bi normalnim ponašanjem bilo puno manje. Desetci milijardi kuna se troše u zdravstvu za liječenje, pušača i šećeraša, pretilosti i začepljenosti vena. Jedemo lošu hranu, pijemo loša pića, pušimo loš duhan pijemo sumnjiva alkoholna pićai sve to u neograničenim količinama, a onda je kriva Vlada. Vladajmo sobom pa nam nitko neće biti kriv.

TR
tratincica68
09:35 01.03.2021.

To .nabi cijenu do 5.5 eur kao u ostali dio unije.nedaj narodu da sise otrov ali imajte na umu da ce sverc komerc ponovo narasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije