Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA K. FISTANIĆA

Od čovjeka sa 100 kaznenih prijava naručio ubojstvo bivšeg poslovnog partnera

Stipe Ringwald
Foto: Šibenik.in, arhiva VL
1/8
07.04.2020.
u 10:30

Optuženi su Jerko Pirić, Vlado Zolota i Stipe Ringwald, a tužiteljstvo u optužnici traži da se optuženicima produlji istražni zavor u kojem su od uhićenja lani u prosincu

Zbog likvidacije Karmelina Fistanića (39), koji je ubijen 9. studenoga 2019. dok je s djevojkom sjedio u  vozilu, optuženi su Jerko Pirić,  Vlado Zolota i Stipe Ringwald, a optužnicu je podignulo Županijsko državno odvjetništvo u  Splitu.

Trojka je optužena da se dogovorila da ubije Fistanića, pa se u optužnici tako navodi da su  Pirić i Zolota 9. studenoga 2019. na splitskom gradskom groblju Lovrinac pokupili Ringwalda koji došao iz Šibenika, nakon čega su sva trojica otišla do Zolotina apartmana u Omišu. Ringwald je u apartmanu presvukao odjeću koju je imao na sebi te je na glavu stavio tamnu kacigu. Potom je sjeo na motor Yamahu T-Max crne boje, koju su mu  prethodno osigurali Pirić i Zolota. Ringwaldov posao bio je da na motoru prati VW Polo u kojem je Fistanić bio s djevojkom. Fistanić se vozilom zaustavio na predjelu Slavinj, a Ringwald je tada prišao vozilu te je kroz poluotvoreni  prozor vozačevih vrata Fistaniću u glavu i vrat ispalio šest hitaca, nakon čega je pobjegao.

Od zadobivenih ozljeda Fistanić je na mjestu preminuo. Tužiteljstvo u optužnici traži da se optuženicima produlji istražni zavor u kojem su od uhićenja lani u prosincu. Istražni zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a kao mogući motiv likvidacije spominjali su se neriješeni imovinsko-pravni odnosi između Fistanića i Pirića, jer je Fistanić tužio Pirića za naknadu štete od pola milijuna kuna. Pirić je inače optužen da je likvidaciju naručio, a zajedno s Fistanićem imao je ugostiteljski objekt koji je 2015. namjerno zapaljen te iza kojeg su ostali razni repovi.

Što se pak tiče Ringwalda, on je bio čest gost novinskih crnih kronika, a za sebe je govorio da je mačka koja ima ne devet, već 99 života. Taj bivši motociklistički as ima više od 100 kaznenih prijava – za drogu, remećenje javnog reda i mira,  pokušaj ubojstva... I sam je nekoliko puta bio napadnut i propucan.

Stipe Ringwald
1/10

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:58 07.04.2020.

treba uvesti dozivotni zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije