Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove cijene

Nikad skuplje: Od 1. lipnja ulaznice za Plitvička jezera skaču i na 300 kuna

NP Plitvička jezera
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
04.03.2020.
u 18:27

Dobra je vijest da će se Nacionalni park Plitvička jezera uključiti u projekt Ministarstva turizma "Tjedan odmora vrijedan", kada bi cijene mnogih turističkih usluga trebale biti niže.

Kad su 2018. ulaznice za naš najpoznatiji nacionalni park s 1. lipnjem poskupile sa 180 na 250 kuna, Plitvička su jezera za mnoge domaće posjetitelje u ljetnim mjesecima postala nedostupna.

Niže cijene za one koji dođu u kasnim poslijepodnevnim satima nisu mogle amortizirati toliko poskupljenje i brojni su građani taj biser prirode prekrižili tijekom četiri naposjećenija mjeseca u godini.

S 1. lipnjem ove godine, pak, slijedi novo poskupljenje i skok cijena. Ulaznice za odrasle tako će umjesto lanjskih 250 po novom koštati čak 300 kuna. Djeca od sedam do 18 godina plaćat će 120 kuna.

Obitelj s dvoje djece u toj dobi morat će, dakle, izdvojiti čak 840 kuna za ljetni posjet Plitvičkim jezerima, što je zasigurno za budžete u mnogim domaćinstvima preveliki izdatak.

Istina, ostaje na snazi princip da kasni posjetitelji, koji u Nacinalni park Plitvička jezera dođu iza 16 sati, plaćaju manje. Odrasle osobe koje dođu u poslijepodnevnim satima ulaznica će stajati 200, a djecu 70 kuna, no mnogima će zasigurno i to biti previše za svega nekoliko sati na Plitvicama.

Ulaznice, naravno, poskupljuju u svim razdobljima godine. Od 1. travnja do 1. lipnja će, recimo, iznositi 180 kuna i 80 kuna više nego lani u tom razdoblju. 

U upravi nacionalnog parka neslužbeno doznajemo da će se ovakve cijene na Plitvicama zadržati jedno duže razdoblje.

Dobra je vijest i da će se Nacionalni park Plitvička jezera uključiti u projekt Ministarstva turizma "Tjedan odmora vrijedan", kada bi cijene mnogih turističkih usluga trebale biti niže.

Zahvaljujući tome će ulaznicu za Plitvice, u razdoblju od 10. do 19. travnja, domaći posjetitelji kupovati po specijalnoj cijeni od 90 kuna.

NP Plitvička jezera
1/52

Komentara 28

DI
Diesel
18:48 04.03.2020.

Strava

MA
Marina58
19:11 04.03.2020.

Po kojoj logici se naplacuju ulaznice u nac. parkove? Sto oni to nude posjetitelju? Jasno mi je da naplacuju voznju brodom i vlakicem, neka oderu i na koristenju sanitarija i bilo kojih drugih usluga, ali ako zelim samo setati? To je isto kao da naplacuju ulaznice u grad.tf

HA
hacker
18:53 04.03.2020.

i 30 kuna je previše, s tim cijenama siguran sam da nikada neću vidjeti Plitvice uživo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije