Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2,5-godišnjakinja

Očuh koji je nasmrt pretukao djevojčicu osuđen na 40 godina zatvora: 'Nije se pokajao'

Ilustracija
Pixabay
24.11.2020.
u 13:07

Vještak je na ranijem ročištu zaključio kako muškarac nije bio neubrojiv niti mu je bila smanjena uračunljivost

Zoran Albić (25) iz Prahova, sela u Srbiji, osuđen je danas na 40 godina zatvora jer je ubio 2,5-godišnju Lunu, kćer svoje nevjenčane supruge Vesne Firulović (24). 

Albić se branio da djevojčicu nije ubio, nego samo ošamario, no Igor Jurić, osnivač Zaklade "Tijana Jurić" čiji odvjetnici zastupaju oštećenika, tvrdi kako je djevojčica zadobila više od 50 udaraca, da joj se slomila nadlaktica te kako ju je optuženik čupao za kosu, piše Telegraf

"Svima nam je bilo teško slušati u sudnici", rekao je Jurić i dodao kako optuženi Albić nije imao ni trunke kajanja. "Izjavio je sve kako bi se opravdao, a nikako se nije pokajao", tvrdi Jurić. 

Vještak je na ranijem ročištu zaključio kako muškarac nije bio neubrojiv niti mu je bila smanjena uračunljivost. Na prijašnjem ročištu bivša djevojka Mira B. kazala je da je i nju tukao.

U optužnici je navedeno kako je Albić, tada 24-godišnjak, u noći između 26. i 27. svibnja prošle godine pretukao djevojčicu. Razbijao je tanjure i bacao stvari po kući što je uznemirio dijete koje je počelo plakati. S obzirom da ju nije mogao smiriti, izbacio je i nevjenčanu suprugu iz kuće te sam ostao s djetetom na kojemu je kasnije utvrđeno 39 ozbiljnih i teških ozljeda. 

Majka ubijene djevojčice u početku je tvrdila da je Luna pala s nesigurne terase, no u listopadu prošle godine nagodila se s tužiteljstvom na kaznu zatvora od osam godina. To je najveća kazna za djelo nepružanja pomoći bespomoćnoj osobi za što je optužena. 

Komentara 4

Avatar niwrad
niwrad
13:18 24.11.2020.

"Očuh." Bitno da država promovira rastave i stvara sve više očuha koji onda tuđu djecu tretiraju onako kako nikad ne bi svoju.

IV
ivanjoksimovic
17:05 24.11.2020.

Postena kazna. 40 godina. Maksimalna. U Hrvatskoj su monstrumi za slicne zlocine u najboljem slucaju dobijali po 10-15, jer vam je pravosudje najveci saucesnik svakog zlocina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije