Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalija Orešković:

Očekuju nas još dvije odluke o predsjednici

Dalija Orešković
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
27.10.2017.
u 11:15

Da bilo što kažem, odluke o ta dva predmeta prosuđivale bi se kroz te izjave, dok bi sadržaj odluka bio zanemaren, smatra Orešković

Jedna je predsjednica države, a druga je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Drugoj je u opisu posla da, kada pristignu prijave ili postoje neke dvojbene indicije, zajedno i jednakopravno s četvero ostalih članova i članica Povjerenstva propituje, a kada se utvrde prijestupi, i sankcionira, među ostalim i postupke one prve. No prvu to, čini se, prilično nervira pa drugu javno oštro proziva. Ne prvi put. Dakako, riječ je o novoj prozivci Dalije Orešković koju je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prekjučer iznova javno ukorila i optužila kazavši: “Gospođa Orešković trebala bi se baviti problemom sukoba interesa općenito u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene.”

Kolektivno tijelo

Iako rečenica predsjednice države ima prilično osoban karakter, popraćen poučavanjem i kritikom njena rada, Dalija Orešković jučer je na predsjedničinu optužbu i prijekor uzvratila u skladu s trenutačnom situacijom.

– Ovo je vrlo specifičan trenutak u kojem ne mogu i ne smijem komentirati izjave predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović jer u ovom trenutku imamo dva predmeta koja se tiču same predsjednice. Jedan predmet odnosi se na prijavu predsjedničina putovanja u Ameriku početkom ove godine, a drugi predmet vezan je uz pitanje ostvaruje li predsjednica na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti ista prava kao i svi ostali studenti na doktorskom studiju. I upravo zato što imamo ta dva predmeta o kojima tek trebamo donijeti odluku dovedena sam u poziciju da sad ne mogu i ne smijem ništa reći kako bih obranila i kako ni na koji način ne bih dovodila u pitanje profesionalnost i objektivnost rada Povjerenstva te profesionalnost i objektivnost odluka koje tek trebamo donijeti. Jer, kada bih bilo što rekla, onda bi se naše buduće odluke o ta dva predmeta gledale i prosuđivale uglavnom kroz te izjave i kroz prizmu relacije između predsjednice i mene, a manje bi pažnje bilo usmjereno na sadržaj odluka – kazala nam je Dalija Orešković. Pritom je podsjetila da je Povjerenstvo kolektivno tijelo, da sve odluke donose svi članovi i članice Povjerenstva i da glas svakoga od njih ima jednaku težinu.

Sporno rođendansko slavlje

A oštru reakciju K. Grabar-Kitarović izazvao je odgovor D. Orešković na novinarsko pitanje o mogućnosti obnove postupka vezano uz predsjedničinu proslavu rođendana koju je navodno organizirao Zdravko Mamić

Komentara 10

GU
Gustirna
12:17 27.10.2017.

Jos samo dvije...nesto lose dejstvuje to poverenstvo jugofasi milojice i udbe...moraju plasirati barem pet optuzbi kako bi svome jugofasi milojici omogucili da postane predsjednik...da bi ga postavili za premjera udba je angazirala svoje medije,svoga pavica,svoga bajica,svoga josipovica i isporucili javnosti nekoliko politickih hadeze afera ukljucujuc sotonizaciju sanadera i hernadija...

PP
plavac plavi
14:28 27.10.2017.

Ova umišljena štraca, glumi važnost i moralnu veličinu!!

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:35 27.10.2017.

Ispucali djugosloveni sve sto su imali i predsjednica svaki put jaca i blistavija. Zadnji odlazak u Rusiju je bio pun pogodak. Lignja i Burdus nisu u 12 godina sreli toliko vaznih politicara kao KGK u 3 mjeseca. Sada jos samo mogu probati ono sto im najbolje ide pljuvanje i rusenje svejedno koju stetu drustvu cine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije