Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Očaj industrijalaca: Na oglase za posao nitko se ne javlja!

05.10.2018.
u 00:03

Nema djelatnosti i tvrtke koja se ne žali na manjak radnika

Na tržištu rada pucaju sva ustaljena pravila, pa i ono da se potkraj ljeta smanjuje potražnja za radnicima. Ekonomski institut izbrojio je u rujnu rekordan broj oglasa za zapošljavanje, a među najtraženija probilo se pet zanimanja: prodavač, konobar, učitelj, kuhar i skladištar.

Stopa nezaposlenosti u Hrvatskj opasno se približila europskom prosjeku, što bi bila odlična vijest da je to rezultat gospodarskog procvata u zemlji, a ne masovnog iseljavanja.

Nema djelatnosti i tvrtke koja se ne žali na manjak radnika, pogotovo u manjim sredinama koje su prvo opustošene ekonomski, a onda i demografski...

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista i u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Novi NATO centar: Saveznički piloti obučavat će se u Zemuniku za specijalne zadatke

>>Brkićev spis nestao u vrijeme Bajića?

>>Kuhanje bez konzervansa: Zimnica se itekako isplati

>>Novi film o Vukovaru: Pronađene nikad viđene snimke zarobljavanja branitelja i civila

Ključne riječi

Komentara 30

BE
berija
22:26 04.10.2018.

"prodavač, konobar, učitelj, kuhar i skladištar." Dragi industrijalče, povećaj plaće. Na EU tržištu je 400000000 radnika. Tko da više, kupi. Propadni, tko te j... kad ne znaš cijeniti rad i znanje. Nije moguće da, na primjer, vozač bolje vozi u Njemačkoj pa ga više plaćaju. Nije moguće da prodavač bolje prodaje u Irskoj, da konobar bolje kuha kavu pa da ga bolke plaćaju. Evu, uvezi stručnu radnu snagu iz Srbije, Afganistana, Kameruna, Čada, Malija ili Njemačke, Francuske, Australije, Švedske. Znaš kupiti mercedes i gayphone a ne znaš platiti radnika? Propadni.

Avatar izvidnik1
izvidnik1
23:08 04.10.2018.

Očaj industrijalaca: Na oglase za posao koji je plaćen minimalno, radno vrijeme nije ograničeno, prekovremeni sati nisu plaćeni, nitko se ne javlja! Hmm, baš čudno!!!!

ZG
ZGexil
23:30 04.10.2018.

ovaj očaj je rezultat dosadašnjeg necjenenja radne snage. očekujem uskoro moj odavno nagovješten očaj političara koji će postati svrha sami sebi, te ujedno i glavni krivci ovakovoga stanja. pa da onda vidimo, "stručnost" i bahatost, rodbinske i kumske veze. vladati će plač i škrgut zubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije