Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIVOJ ŠPIKA:

'Obustava isplate je još jedno iživljavanje na umirovljenicima'

milivoj špika
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
02.11.2013.
u 12:00

do svakog OIB-a mogli doći i sami kontaktirajući pri tome opet jednu isto tako bahatu, i očito glupavu službu – upravu

Obustavu isplate mirovina umirovljenicima koji nisu dostavili OIB Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno, nazvao je još jednim iživljavanjem na umirovljenicima.

"Koliko državna birokracija može biti nesposobna, bahata, a bogme i poprilično glupava jasno je i iz činjenice da su do svakog OIB-a mogli doći i sami kontaktirajući pri tome opet jednu isto tako  bahatu, i očito glupavu službu – upravu koja je po službenoj dužnosti građanima i određivala njihove OIB-e te ih uredno svakom od njih dostavila na njihovu adresu stanovanja", poručio je Špika u priopćenju.

Komentara 10

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:17 02.11.2013.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je na nekoliko načina zatražio podatke od onih koji dobivaju mirovinu. Neki su bili uporni i podatke, OIB ili čak JMBG nisu nikada dostavili. Zašto? Udruge umirovljenika potpuno neuko i zlonamjerno govore da se to moglo drugim putem. Ako ne postoje vjerodostojni podaci, koji je to drugi put? I kako da se sazna koji je od umirovljenika uopće živ, kada mu nije važno niti javiti podatke zbog kojih neće dobiti mirovinu. Postoji velika vjerojatnost da pojedinci iz obitelji i dalje dobivaju mirovine više godina nakon smrti umirovljenika a to je podrivanje ekonomskog sustava Republike Hrvatske. Velika većina tih danas živi u Srbiji i BiH a nama uopće ne treba da nmas porec naših kriminalaca potkradaju još i osobe koje žive u drugim državama. Neka se to raščisti, a političari iz umirovljeničkih stranaka neka počnu štititi svoje članove i svoju državu a podržavati moguće potkradatelje.

L0
luena 01
12:30 02.11.2013.

Kod nas jednostavno nista ne funkcionira kako treba.Reda mora biti i uvesti ga ali kako ,radi se sto hoce... ja govorim iz osobnog slucaja.Kad mi je tata umro odjavili smo ga u mirovinskom,sto su oni napravili ?.salju opet mirovinu iakomirovinu iako smo mirovinskom osmrtnicu poslali kao dokaz... Vratila je moja mama novac nazad sa opaskom budu li i za drugi mjesec slali nece vracat nego zadrzat... sve preporuceno i kopirano da ima za sebe dokaz... I vidi cuda ,zaustavili isplatu mirovine... Svakakvi ljudi rade i u mirovinskom i ne samo tamo ...

KO
komicr
12:47 02.11.2013.

slažem se da je neka služba, mogla hzmo dostaviti OIB...ali je isto tako neka druga služba, mogla HZMO dostaviti podatak da je umirovljenik umro, pa nema više penzije.....a sad vjerojatno mrtvi neće ni dostaviti OIB...ili mogu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije