Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI DJEČAK VELIKOG SRCA

Obroke za volontere priprema i Bartol: 'U vrtiću imam prijatelje, ali se srušio. Nedostaju mi'

11.01.2021.
u 09:52

Otac Denis sa susjedima i prijateljima podigao je šator u centru grada i napravio od njega improviziranu kuhinju kako bi mogli pripremati obroke za volontere

Obitelj Radoš iz Petrinje i volonteri, koji dobrovoljno pomažu stanovnicima Petrinje i okolice već deset dana, kuhaju oko 50 obroka za ručak i večeru volonterima koji pomažu potresu pogođenom području.

Otac Denis sa susjedima i prijateljima podigao je šator u centru grada i napravio od njega improviziranu kuhinju. U njoj pripremaju obroke za volontere koji nesebično pomažu već 13 dana.

- Trudimo se svakog dana pripremiti drugo jelo. Nemam riječi za te ljude, koji su svoj život, poslove, obitelji sada stavili po strani i došli su ovdje pomoći. Ovo je najmanja gesta koju možemo za njih učiniti i to ćemo raditi koliko god bude potrebno - kazao je Denis za 24sata.

S njima pod šatorom svako poslijepodne provodi i Denisov četverogodišnji sin Bartol.

- U vrtiću imam prijatelje, no vrtić se srušio. Nedostaju mi prijatelji i igranje s njima - kaže simpatični dječak.

Bartolova majka Jelena (44) objašnjava da zapravo ne znaju u kakvom je stanju vrtić, znaju samo da su zidovi zgrade popucali.  Inače, Bartol obožava kuhati i pomagati majci u pripremi hrane i kolača. 

- Ovo su moji kolači koje sam napravio dok sam mami pomagao raditi gibanicu od oraha. Mijesio sam tijesto, mljeo orahe - govori Bartol pokazujući gibanicu i kolače koje je sam izradio.

Majka dodaje da Bartol uvijek rado pomaže u kuhinji, a tako je i sada u ovoj vanjskoj improviziranoj gdje voli dolaziti jer ima ljudi, stalno se nešto događa i ne misli na podrhtavanja tla. Srećom, za vrijeme razornog potresa mališan je bio s majkom u autu i nije ga toliko niti osjetio. No dječak kaže da osjeti potrese i da ga je strah.

 

 

 

Komentara 1

DU
Deleted user
10:07 11.01.2021.

Medić mali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije