Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPRAVA STUDENCA:

Nema masovnog otuštanja, nismo produžili sedam ugovora o radu koji su istekli

Studenac
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
30.03.2020.
u 11:54

Ističu kako nisu neosjetljivi na specifičnu situaciju s kojom se susreću zaposlenici čiji ugovori neće biti produljeni.

"Imamo saznanja da ste zbog novonastale situacije u vašim trgovinama na otoku Braču otpustili više djelatnika. Svjesni smo da nas je virus natjerao da promijenimo prioritete i pristupimo nekim drugim načinima poslovanja o kojima do prije mjesec dana nismo niti pomišljali. Molimo Vas odaberite ispravni prioritet. Molimo vas da kao poslodavac, a prvenstveno kao čovjek, preispitate sve mogućnosti kako bi se djelatnici vratili na posao, odnosno kako ne biste i dalje otpuštali" napisali su upravi omiškog Studenca u dopisu naslovljenom “Trgovkinje i trgovci, naši heroji na drugoj liniji borbe protiv koronavirusa” gradonačelnica Supetra Ivana Marković i načelnici svih općina otoka Brača.

Napomenuli su kako mještani Brača godinama koriste usluge trgovina Studenca te neizravno ulažu u njihov razvoj i dodali kako se većina trgovina nalazi u centrima mjesta, te im oni, kao nadležne institucije, izlaze u susret da njihova dostava nesmetano prolazi preko javnih, odnosno pješačkih površina.

"Sada, u najtežem vremenu koje smo svi, pa i Brač doživjeli u ranijoj povijesti, kada je stupila na snagu zabrana napuštanja mjesta stanovanja, vi ukidate radna mjesta, smanjujete broj djelatnika koji profesionalno odrađuju svoj posao, ljudima koji svakog dana riskiraju svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji,koji ionako ne znaju što im sutra donosi, oduzeli ste im sada jedinu egzistenciju – plaću, hranu, režije...Neki djelatnici se financijski možda i mogu osloniti na svoju obitelj ali nekima je to jedini izvor financija, te ih se sada stavlja u klopku iz koje, zbog sadašnje situacije nemaju gdje pobjeći. Nemojte zaboraviti da smo mala zajednica i da sve počinje od malog čovjeka. Pokažite svoju veličinu sada kada je potrebno, a ne poslije kada za to više neće imati smisla. Apeliram da pronađete način te da ne iznevjerite niti djelatnike niti mještane otoka Brača" poručili su Studencu čelnici bračkih jedinica lokalne uprave i samouprave.

„Istina je da nisu ponuđeni novi ugovori o radu sedmero zaposlenih u Studenac trgovinama na otoku Braču, gdje ukupno zapošljavamo 148 radnika, a koji prema prethodno dogovorenim uvjetima s djelatnicima regularno istječu 31. ožujka 2020. godine" piše u priopćenju kojega smo dobili od Uprave Studenca.

"Htjeli bismo vam skrenuti pažnju da Studenac stalno zapošljava ukupno 3.238 djelatnika u 533 trgovine duž jadranske obale i na otocima. Obzirom da smo dijelom hrvatskog gospodarstva, i mi smo pogođeni posljedicama koronavirusa i naš prvi prioritet je osigurati radna mjesta za sve naše zaposlenike, a posebno za one s kojima imamo potpisane ugovore o radu na neodređeno vrijeme” poručili su iz Studenca.

Ističu kako nisu neosjetljivi na specifičnu situaciju s kojom se susreću zaposlenici čiji ugovori neće biti produljeni.

„Zato smo donijeli odluku da ćemo im isplatiti uskrsnice, kao i posebne bonuse za rad u izvanrednim okolnostima, koje ćemo isplatiti i svim ostalim zaposlenicima koji rade u trgovinama i na skladištu, o čemu je već ranije donesena odluka Uprave. Uz to, donijeli smo i odluku da ćemo njihove eventualne aplikacije na radna mjesta koja će biti otvorena ukoliko dođe do promjene situacije prioritizirati” tvrde u Studencu.

Komentara 3

BA
Barbasmora
12:24 30.03.2020.

Lipa li si se nazslost lipo se raspada....bankrot evo nas! Dolazimo na prvi kolosijek! Cak i mamic ce nam se rugat....

MJ
MJuric47
12:18 30.03.2020.

Mislim da slike iz punionica mineralne vode Studenac nemaju nikakve veze s tekstom ovog članka. Radi se o dvije potupuno različite tvrtke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije