Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obrat: Kolodvor ostaje u središtu Čakovca, Lidl na čekanju

13.03.2009.
u 15:43

Autobusni kolodvor u Čakovcu Autobusnog prometa Varaždin, koji je završio u stečaju, do daljnjeg ostaje na sadašnjoj lokaciji!

Nedostaje parkirališta
Odlučilo je tako Gradsko vijeće, koje nije prihvatilo da se izmjenama urbanističkog plana na tom mjestu omogući gradnja trgovačkog centra, za koji je najviše zainteresiran bio njemački Lidl. Pred vijećnicima se našao prijedlog Poglavarstva da se izmijeni plan, u kojim je, inače, ta lokacija kod pošte izričito namijenjena kolodvoru.

Dopusti li se promjena namjena toga područja za trgovačku djelatnost, rekao je gradonačelnik Branko Šalamon, novi vlasnik pristao bi na gradnju manjeg kolodvora, za koji bi se morao iskoristiti i dio susjednog gradskog zemljišta, na kojem su sada parkirališta, kojih je u Čakovcu ionako premalo.

Nakon suprotstavljanja pojedinih vijećnika takvu rješenju, uslijedio je obrat. Naime, prevagnuo je zaključak Odbora Gradskog vijeća za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, koji prvi put u ovom mandatu nije podržao prijedlog Gradskog poglavarstva, dakle, otkazao je i “poslušnost” gradonačelniku Šalamonu! Odbor Gradskoga vijeća predložio je da se ne izradi detaljni plan uređenja toga prostora, kojim bi se dopustila gradnja trgovačkog centra.

Zakup umjesto kupnje
Predložio je da na tom mjestu i dalje ostane autobusni kolodvor u sadašnjem izgledu i veličini te da ga od vlasnika otkupi grad! Dok se za to ne steknu financijski uvjeti, grad bi kolodvor uzeo u zakup. U svibnju će se čakovečki kolodvor naći na javnoj dražbi. Ne zna se hoće li njegov kupac nastaviti s pružanjem usluga autobusnim prijevoznicima ili će zatvoriti kolodvor, što je najavljivao sadašnji vlasnik tvrtke Autobusnoga prometa.

Taj vrući krumpir, koji je uzburkao duhove, očito, prebačen je novoj gradskoj vlasti, koja će biti izabrana u svibnju. Raspravu o sudbini kolodvora, ali preko novina, prati i Velimir Slamar, stečajni upravitelj u Autobusnom prometu Varaždin, koji nam je jučer rekao da o prodaji kolodvora ne zna ništa!

- Ne znam tko je potaknuo to pitanje, no o tome odlučuju vjerovnici i sud. Prije svibnja ili lipnja neće se znati koja je sudbina kolodvora - kaže Velimir Slamar, kojeg je iznenadila rasprava o autobusnom kolodvoru.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije