Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO JE STEKAO IMOVINU

Suđenje Vidoševiću: Nesrazmjer imovine sada iznosi 9,2 milijuna kuna

Nadan Vidošević
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 15:27

Radi se o ukopnom iznosu od 309.662 kune, koje u evidencijama Porezne uprave nema jer su oni te 1999. iskazali samo ono što je  Vidošević primao kao plaću.

Svjedočenjem Zrinka Ručevića, financijsko - knjigovodstvenog vještaka na zagrebačkom Županijskom sud nastavljeno je suđenje Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK-Remorker.

Vještak je obrazlagao svoj nalaz koji se uglavnom odnosio na to kako je obitelj Vidošević stekla svoju imovinu. Obrana je  dostavila podatke koji do sada nisu bili u spisu poput primjerice isplate naknada koje je Vidošević 1999. dobivao kao naknade za rad u nadzornim odborima.

Radi se o ukopnom iznosu od 309.662 kune, koje u evidencijama Porezne uprave nema jer su oni te 1999. iskazali samo ono što je  Vidošević primao kao plaću. Obrana je u spis predala i neke kupoprodajne ugovore za nekretnine. Inače, nakon nadopuna financijskih i građevinskih vještačenja imovine  obitelji Vidošević, nesrazmjer u njihovim prihodima i rashodima sada iznosi 9,2 milijuna kuna, a na početku postupka bio je 33,4 milijuna kuna.

Komentara 10

BB
Bruno_Bear1
15:49 11.12.2019.

Dugo je mirovala tema lopuža vidošević, sada je slučajno na tapeti pred izbore,kao što je i afera sanader, todorić... a zatim opet u ladice. Što reći o našem politikantskom, korumpirano pravosuđu, koje se još dugo neće izvući iz udbaških lanaca ?

SR
sramitese
15:46 11.12.2019.

sudjenje ovom i drugim lopovima u hrvatskoj..biti ce zavrseno valjda do kraja stoljeca..koji balkanci..i balkan..i stoka koja to promatra..u americi sudjedje bi bilo priko noci a ujutro rjesenje..koji balkan i balkanci..lopovi..neradnici..neznalice i lazovi..

TR
tratincica68
17:50 11.12.2019.

Ma oduzmite mu sve i ne sano njemu nego svakom politicaru jer sve je steceno nezakonito.sve se to moze u 15 dana dokazati a ne da proces traje 9 godina.sramota od zemlje.ko vas je uopce primio u eu sa ovakvim sudstvom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije