Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tisno u akciji

Obračun s kamp-kućicama na poljima i plažama

'za dalmaciju.....070809....sibenik nacelnik opcine tisno ivan klarin Photo: Hrvoje Jelavic/Vecernji list'
'Hrvoje Jelavic/Vecernji list'
16.03.2010.
u 22:45

Vlasnici kamp-prikolica i zemljišta na kojima su postavljene mogu biti kažnjeni i sa 30.000 kuna, kažu tišnjanski općinari.

– Očekujemo da se sve kamp-kućice, prikolice i druga oprema za kampiranje odmah uklone s mjesta koja nisu predviđena za kampiranje. U protivnom će se sve nepravilnosti prijaviti Državnom inspektoratu te inspekcijama Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja. Sankcije će snositi vlasnici kamp-opreme i zemljišta na kojemu je oprema zatečena – obavještava komunalni redar općine Tisno Ivica Pirjak sumještane.

Kako ističe, tišnjanski općinari odlučili su iz polja, maslinika, vinograda i još sačuvanih uvala na otoku Murteru i u Prosiki ukloniti sve ilegalne kamp-kućice, nehajno sklepane barake i slične objekte, koji, kako ističu, nagrđuju i uništavaju okoliš. Takvih je primjera na otoku mnogo, a nerijetko se ljeti koriste i za ilegalni smještaj turista, iza kojih po poljima i obalama ostane nered.

– Ako se vlasnici takvih objekata ogluše na naše apele, riskiraju mogućnost da ih kaznimo visokim novčanim kaznama od čak 30 tisuća kuna – upozorio je načelnik općine Tisno Ivan Klarin.

Osim sve više kamp-kućica u poljima i na plažama, tišnjanske općinare zabrinjava i bujanje bespravne gradnje, a inspekcijama posebno skreću pozornost na predio zvan Prosika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije