Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠAN ZLOČIN

Horor u Zagrebu: Oboljelog od raka tjerao da prosi i tukao ako bi mu donio manje od 300 kuna

Sarajevo
Sanjin Strukic/PIXSELL
20.11.2020.
u 16:48

- Kunem se u svoga sina da ću te razbiti i ubiti zbog toga što ne radiš kako treba i ne zarađuješ dovoljno novca, a znaš da sam u velikim problemima - urlao je osumnjičenik na žrtvu

Zbog trgovanja ljudima optužen je A.A, 36-godišnjak iz Zagreba, a njegova 10 godina mlađa nevjenčana supruga M.N. za pomaganje u tom kaznenom djelu. Muškarca, inače oca osmero djece (zbog čega se identitet ne otkriva), terete da je žrtvu koja boluje od karcinoma prisiljavao da prosi ispred trgovačkih cenatara u Zagrebu, Zadru, Splitu, Omišu, Makarskoj, Baškoj Vodi i Dubrovniku, a zatim mu sav novac oduzimao. 

Sve je počelo nakon što je 36-godišnjak uočio žrtvu kako prosi na području Rijeke. Zlouporabio je njegov teški položaj te ga nagovorio ga da ode s njim u Zagreb gdje mu je osigurao smještaj. 

- Tijekom 2015. zbog zdravstvenih problema bio sam hospitaliziran u riječkoj bolnici. Utvrdili su da imam epileptičke napade zbog čega su doktori napravili više pretraga i utvrdili da imam tumor na mozgu. Operirali su me i rekli da imam zloćudni tumor koji nisu bili u mogućnosti odstraniti i da mi ne preostaje još puno vremena - rekla je žrtva istražiteljima, doznaju 24sata.

Kako je bio razveden svoj stan ostavio je obitelji, a on je otišao u podstanarstvo, te je zbog financijske situacije bio prisiljen pronaći posao. No nitko ga tbog bolesti nije htio zaposliti i zbog toga je bio prisiljen prositi. Kada ga je pronašao A.A., obećao mu je da će u Zagrebu zaraditi više, a da će ga on zatim vratiti u Rijeku.

Po dolasku u Zagreb znao je isprositi i do 1200 kuna na dan. Kad je od A.A. zatražio da mu da novac jer se hoće vratiti u Rijeku ovaj mu je grubim glasom rekao da nema nikakvih novaca i da on nigdje ne ide, da će ostati živjeti na toj adresi gdje će ga i prijaviti, te da će nastaviti dalje raditi za njega kao i do tada. Iz velikog straha odlučio je pristati na njegove zahtjeve do prve prilike kada bi se mogao vratiti nazad u Rijeku. Nije imao nikakvih obaveza niti su ga prisiljavali na nekakve kućanske poslove nego je njegova obveza bila jedino da svaki dan od 9 do 14 sati i od 17 do 20 sati prosi ispred trgovačkih centara gdje bi ga odvozio A.A.

No prvom prilikom kada je isprosio samo 200 kuna okrivljenik ga je, ljut zbog male zarade, izudarao šakama po glavi te mu je tom prilikom rekao da će svaki puta kada isprosi manje od 300 kuna dobivati batine.

- Kunem se u svoga sina da ću te razbiti i ubiti zbog toga što ne radiš kako treba i ne zarađuješ dovoljno novca, a znaš da sam u velikim problemima - urlao je A.A. (36) 18. rujna 2020. kada se dogodio jedan od napada. Nakon toga žrtvu je počeo udarati šakama po glavi i tijelu. U jednom trenutku iz ormara je izvadio dužu metalnu šipku s kojom ga je počeo udarati po nogama i u predjelu rebara, zbog čega je ovaj od bolova vikao na sav glas i plakao. Nekoliko dana kasnije žrtva je uspjela pobjeći iz trogodišnjeg pakla i sve prijaviti policiji.

Nasilnika se pokušao riješiti i ranije. Tako je tijekom 2019. u dva navrata samoinicijativno otišao u bolnicu Vrapče na Odjel psihijatrije gdje je lagao da je bolestan, no kroz dan-dva bi bio otpušten, a po izlasku ispred bolnice bi ga dočekali optuženici. Potom su mu dali mobitel na koji se morao javljati kako bi znali gdje je i što radi. 

Ključne riječi

Komentara 11

GA
GandalfovBrat
17:31 20.11.2020.

iz nekog razloga u ovom članku ne piše da je uzoriti građanin primatelj socijale od 3400kn i dječjeg doplatka od 2800 i slučajno se izostavlja da je počinitelj ovih zlodjela pripadnik manjine koja se rimuje sam šmigani

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:18 20.11.2020.

Da nije možda riječ o našim tamnim građanima iz Kozari puteva i vjernim glasačima 365 Milan

GE
geler203
17:15 20.11.2020.

Pa to nisu inicijali djece nego odraslih ljudi. Pa dokle sa skrivanjima zločinaca svih vrsta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije