Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istaknuti menadžer

Obnovu nakon potresa vodit će Damir Vanđelić

Damir Vanđelić
Petar Glebov/PIXSELL
27.10.2020.
u 22:09

Bivša predsjednica htjela je da bude tehnički premijer, a on je 173 dana rata proveo u zarobljeništvu

Fond će voditi obnovu, a njega će povesti Damir Vanđelić. Predsjednik Nadzornog odbora Ine i član Nadzornog odbora Croatia osiguranja trebao bi biti čovjek koji će doći na čelo pravnog tijela zaduženog za obavljanje stručnih i drugih poslova pripreme, organiziranja i provedbe obnove zgrada oštećenih potresom u Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Vanđelić slovi kao jedan od najistaknutijih menadžera u Hrvatskoj, a njegov je upravljački potencijal svojedobno primijetila i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja ga je predložila za tehničkog premijera kad HDZ i Most nikako nisu mogli formirati Vladu.

Široj javnosti ovaj je menadžer poznat i po svojoj životnoj priči koju je ispričao tjedniku Globus prije 13 godina. Otkrio je tada kako je 1991., sa 60-ak suboraca koji su posljednji ostali braniti položaj iznad Hrvatske Kostajnice, odveden u zarobljeništvo, gdje je proveo 173 dana. Razmijenjen je tek iz petog pokušaja, među posljednjima, a nositelj je Spomenice 1990.-1992.

Rođen je 1968. godine u Zagrebu, gdje je završio Fakultet strojarstva i brodogradnje, a MBA titulu stekao je na University of Liverpool 2008. godine.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar gunner12345
gunner12345
22:20 27.10.2020.

privatizacija će biti mala beba za ovu pljačku

LU
Ludwik
22:24 27.10.2020.

Ne razumijem kako je kao hrvatski branitelj uopće dospio u vrh INA-e kada znamo da je ta kompanija krava muzara za crvenu buržoaziju! Da se ne radi o još jednom kastriranom medvedu?!

JA
jadnatikoza
23:39 27.10.2020.

Kakve veze ovaj tip ima sa građevinom ili arhitekturom Zagreba? I kakva je to kvalifikacija da je bio u logoru? Nikakva. To nema veze sa obnovom grada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije