Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
1 14°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • MarasG:

    Za pola godine nemoguce je pripremiti potrebnu dokumentaciju za obnovu.Zasto namjerno pisete neistine i time jos i vise potplicete noge onima koji se istinski trude pomoci onima kojima je potrebno.

  • sisavac:

    unatoč dobroj volji nekih političara, iza čega uglavnom stoji samopromocija pred nadolazeće lokalne izbore, 3 nedjelja u svibnju, puno je ograničenja. ko prvo, tko je neka općina ili grad, da svoja proračunska sredstva troši za gradnju privatnih kuća u drugim ... prikaži još! općinama i gradovima? inače je problem dobiti pomoć prilikom malih oštećenja kuća radi što ja znam, vibracija zbog ležećih policajaca što ih tako vole postavljati po cesti, ili za sanaciju klizišta, odrona, i to u svojem gradu! sad najednom smetaju vas pravila oko javne nabave... a što bi vi sad, samovoljno, slobodno, raspolagali javnim novcem u milijunskim iznosima? jedna ozbiljna kuća košta milijun kuna. ovo što se srušilo po baniji u prosjeku vrijedi 15.000 eura. sad čekam i dužebrižnike, koji su se sjetili obitelji s više djece. kad tad, uskoro, kreću natpisi o primjedbama mještana nekih sela da se prvo grade kuće romima. vjerojatno vam je poznato i da je prvo dijete rođeno u ovoj godini baš sa tih područja, inače romske nacionalnosti, samo kako bi se pažnja ljudi držala na tom području.

  • mikrogrizzly:

    Za one koji ne znaju o čemu se tu zapravo radi - procjena je da će tzv. projektna dokumentacija za obnovu stradalih zgrada u Zagrebu imati okvirnu cijenu 500 mil. eura. Prevedeno, kad se sruši kuća - svaki zahvat na ... prikaži još! obnovi bez popratne dokumentacije ide pod KZ RH jer se računa kao gradnja novog objekta, a za što treba a priori imati građ. dozvolu, geodetski elaborat, projektne nacrte za instalacije elektrike, plina, vodovoda i čak kanalizacije. Za obiteljsku kuću je to > 50 do čak 100 tisuća kn - prije nego što lopata smije u zemlju i upali se mješalica za beton. Krokodili puni titula već čekaju obilat plijen na obali - svatko će "odvrtjeti" svoj ugriz u tu ogromnu cifru, bez koje je obnova protuzakonita. A sve mora biti po zakonu, zar ne? Tek nakon što se predatori namire, mogu zidari naplatiti svoju nadnicu... I još će na sve što se "miče" država naplatiti svoj PDV!

Još iz rubrike Vijesti

Marin Miletić
2
KAMPANJA

Marin Miletić morao je ukloniti svoj spot zbog kršenja autorskih prava

Zlata Djurdjevic
KRIZA SUDSTVA

Zlata Đurđević o sukobu Plenkovića i Milanovića: Nije mi ugodno biti u ovome svemu

9
NOVA PODRHTAVANJA

Zabilježen potres jačine 2, 7 u Lici: 'U Perušiću fino zadrmalo'