Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TRANSKRIPTI GENOCIDA'

Momčilo Krajišnik: Muslimani su umjetna nacija, turska sekta

Foto: Armin Durgut/Pixsell
1/5
01.03.2021.
u 20:02

Radovan Karadžić: Europa nas je žrtvovala u BiH da im mi budemo brana od islama

Pod naslovom “Transkripti genocida” Memorijalni centar Srebrenica objavio je danas sistematiziranu zbirku dokumenata koji dokazuju postojanje planova vlasti bosanskih Srba za podjelu BiH i počinjenje etničkog čišćenja i masovnih ratnih zločina.

Zbirka, dostupna i u online formatu preko posebne aplikacije, predstavlja skup stenograma i prijepisa sjednica tzv. Skupštine srpskog naroda u BiH uspostavljene 1991., odnosno Narodne skupštine Republike Srpske od 1991. do 1996. Dokumenti kronološki dokazuju postojanje projekta uspostave “velike Srbije” navodnim očuvanjem “skraćene” Jugoslavije, u kojoj bi bili dijelovi Hrvatske i BiH.

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik na sjednici skupštine 8. siječnja 1993. kazao je da su muslimani kao narod “komunistička tvorevina”.

“Mi ne prihvaćamo tu umjetnu naciju. Smatramo da su muslimani sekta, grupacija ili skupina, turske provenijencije”, kazao je Krajišnik.

Radovan Karadžić je na sjednici iz 1995. tvrdio da Zapad na silu gura Srbe na ostanak u BiH da bi oni tako kontrolirali muslimane.

“Mi smo žrtvovani da ne bi bilo te (muslimanske) države, nego da bi bila mješovita, što će reći da mi svoje živote i živote naših generacija potrošimo na neutralizaciju islama, a da Europa bude zajednica sretnih kršćanskih naroda dok joj mi čuvamo zidine”, kazao je tada Karadžić.

Ključne riječi

Komentara 26

MI
Mircen
14:55 01.03.2021.

Da, a Milorad Dodik negira taj genocid u Srebrenici, a može držati govore mržnje po Hrvatskoj i jučer u Jasenovcu zajedno s Pupovcem što mu sve omogućava vlada Andreja Plenkovića. Tko je onda Andrej Plenković? Tko? Zapitajte se!!

DU
Deleted user
15:30 01.03.2021.

Činjenica je da su jedino bosanski muslimani dobili status naroda samo na osnovu vjere a to im je dao tito. Što se toga tiče neznam šta je tu sporno?

KO
konfederacija
15:30 01.03.2021.

srbi su ratovali,ubijali,palili a muslimani izdali hrvatski narod i kome onda suditi ratnicima ili izdajicama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije