Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agram

Objavljene nove snimke: Što je Ljubičić rekao o zapošljavanju nećaka!

Slobodan Ljubičić
Foto: Screenshot/N1 Televizija
03.11.2014.
u 22:00

- Jednog dana me pozvao gospodin Ljubičić u kancelariju i kazao je: Trebali bi zaposliti neke ljude - rekao je u iskazu Dragutin Kosić.

Televizija N1 objavila je još dvije snimke iskaza iz istrage u aferi Agram koja se odnosi na zapošljavanje mimo natječaja u Zagrebu i na davanje posla sa glomaznim otpadom tvrtki Cezar Petra Pripuza.

Na snimci se čuje kako istražiteljica pita Slobodana Ljubičića zna li tko je Tihana Colić. - Znam. I ovdje stoji da je gospodin Pripuz za nju intervenirao. Tihanu Colić znam od ranije jer je bila moja suradnica u jednoj firmi - odgovorio je Ljubičić. U optužnici stoji da je zaposlena na izmišljeno radno mjesto u Plinari, a to je u svojem iskazu potvrdio i direktor Plinare u ostavci Ante Dodig, koji je pušten da se brani sa slobode. - To je tražio moj predsjednik Skupštine Gradske plinare. Dakle, Slobodan Ljubičić me je pozvao i pitao da li sam blizu i da li mogu navratiti kod njega u ured. Kada sam ušao unutra rekao je dobro da si baš pogledao, upravo bi trebali nju zaposliti. Tražio je mjesto zamjenika - kazao je Dodig, ali i tvrdi da je Cilić zadovoljavala sve uvjete.

"Trebali bi zaposliti neke ljude"

Objavljen je i dio iskaza voditelja Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosića. - Jednog dana me pozvao gospodin Ljubičić u kancelariju i kazao je: Trebali bi zaposliti neke ljude. I gospodin Tolić je rekao: Imam i ja isto neke koje bi trebao zaposliti. Ovako su mi rekli: Gulam, Benko i Dijana Muhović. Reći ću da su mi oni bili prvi šefovi i da sam rekao ne, ne znam kako bi se osjećao - kazao je Kosić.

O zapošljavanju svog nećaka Vice Gulama govorio je u istrazi i Slobodan Ljubičić. - Moj nećak, kao što piše, gospodin Gulam inače je radio u Holdingu, imao je određene upravne sporove pa da prekinemo te sporove, on je prešao u ustanovu malo dalje od mene. Ja sam mu jedino dao otkaz, što ćete vidjeti u vašim papirima - rekao je Ljubičić i nasmijao se pred istražiteljima.

Kondor? "Čuo sam da je to naziv Pere Pripuza"

Gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat je u istrazi kazao da je čuo da je Kondor nadimak Petra Pripuza. - Čuo sam da je to naziv Pere Pripuza. Da ga tako zovu. Ne znam tko ga zove, ali sam čuo da ga tako zove - kazao je Horvat o direktoru C.I.O.S Grupe koji je osumnjičen s Bandićem zbog spornih ugovora o glomaznom otpadu.  

- Na sastancima sa ministrom je bilo dogovoreno da žurno idemo na izravnu pogodbu jer više ne možemo otkloniti posljedice oko glomaznog otpada. Što se onda događa? Ministarstvo tog časa mora izdati rješenje, ono ga nama mora uručiti, oni moraju dati rok ne duži od osam dana, a mi nemamo kamo s otpadom. A da ne kažem da u pripremi toga javnog nadmetanja se barem tri ili četiri puta mijenjao tender. Naglašavam da ja nisam kvalificiran za to da utvrdim što je tender - kazao je Horvat.

Snimke pogledajte OVDJE

>>Bandić sucu: Pustite ove ljude da idu kući i rade svoj posao

>>Prihvaćene sve jamčevine osim Bandićeve

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 22

JI
jo i (66)
22:14 03.11.2014.

.... N1 = ?

NE
neki
06:11 04.11.2014.

Kaže ovaj Horvat kako su sve dogovorili i uskladili na sastanku sa ministrom...

Avatar zagorac2
zagorac2
05:36 04.11.2014.

svi pisete o nekim sposobnim koji su se trebali zaposljavati a niko ne veli koji su ti sposobni ? pa komunisti nisu odgajali sposobne oni su odgajali poslusne i jedini koji su ostali u Hrvatskoj su ti poslusni koji ginu za svog velikog vodju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije