Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZMJENA RAZOBLJENIKA

Objavljene fotografije borca Azova prije i poslije zarobljeništva: 'Nemam riječi. Zastrašujuće'

Ukrainian Azovstal service members are seen within the Azovstal Iron and Steel Works complex in Mariupol
Foto: DMYTRO OREST KOZATSKYI/AZOV REGI
1/2
23.09.2022.
u 18:35

Dianov je borio u čeličani Azovstalj u Mariupolju koja je postala simbolom otpora jer se mjesecima odupirala daleko nadmoćnijim ruskim snagama.

Ukrajinski vojnik i glazbenik Mihajlo Dianov jedan je od ratnih zarobljenika koji su pušteni na slobodu nakon što je došlo do dogovora između Rusije i Ukrajine o razmjeni, nakon lobiranja  saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman.

Dianov je borio u čeličani Azovstalj u Mariupolju koja je postala simbolom otpora jer se mjesecima odupirala daleko nadmoćnijim ruskim snagama. Nakon što su osvojili čeličanu, Dianov je zarobljen.

Novinar Voice of Americe  Ostap Yarysh na Twitteru je objavio fotografije Dianova prije i poslije ruskog zarobljeništva.

 "Nemam riječi. Zastrašujuće", kratko je opisao.

Ukrajina je u srijedu objavila da je s ruske strane oslobođeno 215 ukrajinskih i stranih boraca u zamjenu za 55 ruskih zarobljenika, među kojima je i bliski Putinov prijetelj Viktor Medvedčuk. Među oslobođenima je bio i Hrvat Vjekoslav Prebeg, kojeg su Rusi zarobili kod Mariupolja i kojem je prijetila smrtna kazna zbog optužbe da je sudjelovao u rušenju vlasti.

VIDEO: Vjekoslav Prebeg kolima hitne pomoći prevezen u KB Dubrava

Prebeg se vratio u Hrvatsku u četvrtak, te je odmah prebačen u KB Dubravu na pregled.

Komentara 33

Avatar Foton
Foton
18:54 23.09.2022.

Ovo sve vise podsjeca na Treci Reich, ljudi kosturi, masovne grobnice, torture, izgon miliona civila, tko bi mislio da ce se takove stvari ponoviti u Europi.

Avatar horuk
horuk
19:10 23.09.2022.

Istočnjački način. Kada to oni drugima čine onda nema kočnice ili pardona. Ali oni su osjetlivi već na propuh i to im je već teška nepravda.

Avatar urok_eye
urok_eye
22:30 23.09.2022.

Sad će Putuljci i braća srblje reći da je to fotošop

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije