Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OXFORD JE PRVI

Objavljena lista najboljih sveučilišta na svijetu, kako je prošlo zagrebačko i splitsko?

splitsko sveučilište
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/3
12.09.2019.
u 08:53

Lista najboljih sveučilišta uključuje gotovo 1400 sveučilišta u gotovo 92 zemlje

Časopis Times Higher Education objavio je listu najboljih sveučilišta na svijetu. Ove godine na popisu se nalaze Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, navodi se na stranicama uglednog časopisa. 

Sveučilište u Splitu nalazi se među 800 najboljih, dok se Sveučilište u Zagrebu nalazi među 1400 svjetskih sveučilišta. Najveća razlika između dvaju sveučilišta jest u broju citiranih radova. 

Lista najboljih sveučilišta uključuje gotovo 1400 sveučilišta u gotovo 92 zemlje. Tablica je napravljena prema 13 različitih pokazatelja koji uključuju uspješnost institucije u nastavi, istraživanju, prenošenju znanja i međunarodnom ugledu. 

Na čelnoj su poziciji britansko sveučilište Oxford i California Institute of Technology. Na trećem je Cambridge, a slijede ga Stanford te MIT. 

Podsjećamo, ovog ljeta objavljena je i Šangajska lista najboljih sveučilišta gdje je Sveučilište u Zagrebu bilo bolje rangirano. 

Na Šangajskoj listi Sveučilište u Zagrebu ponovno se našlo među 500 najboljih sveučilišta na svijetu, na poziciju koju je posljednji put zauzimalo 2016. godine. Sveučilište u Splitu ove godine se prvi puta našlo na listi. 

Temeljem pokazateljima znanstvenog i istraživačkog rada, Zagrebačko sveučilište zauzelo je poziciju između 401. i 500. mjesta, a posljednje je dvije godine bilo između 501. i 600. mjesta. Sveučilište u Splitu našlo se između 701. i 800. mjesta.

Pogledajte video

Komentara 10

DU
Deleted user
10:31 12.09.2019.

Zagrebačko sveučiliše u uglednom društvu gruzijskih dopisnih škola. Čestitke rektumu Borasu.

RP
rpzagreb
12:18 12.09.2019.

Kada rektor predloži jednog bandića za doktorat onda slika stručnosti, kriterija i ugleda sveučilista ne može biti jasnija.

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
10:12 12.09.2019.

I neka je! Morti bu manje dotepencov v Zagreb!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije