Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA REGULACIJA
Povratak na članak

Obiteljski domovi siva su zona socijalne skrbi i nitko ih ne kontrolira

Nema odgovarajuće socijalne politike za starije, već su oni prepušteni sumnjivim privatnim inicijativama

Komentari 7

AN
androandro
16:58 12.01.2020.

Od prijatelja sam cuo za Dom Beata u Vrboveckoj banji. Tamo starci zive losije nego u zatvoru. Ne brinu se ni o cistoci ni o zdravstvenoj opskrbi ljudi, koji su im dani u opskrbu. Jedina briga za vlasnike je njihova materialna korist.

VL
DU
Deleted user
18:11 12.01.2020.

Imaju dozvolu za prijem i usluge 14 štičenika a oni to nabildali na 43.Gdje su inspekcije i kontrole.Ne vrše se kontrole jer nitko ne podnosi prijave i nije kao privatni dom u domeni inspekcija.Drugim riječima u privatnim domovima se radi što se želi od nepoštivanja ugovora,pružanja loše kvalitete boravka pa do zdravstvene nebrige.Starije osobe i njihova djeca šute jer će ih gazde izbaciti na ulicu.Glavno da piše na papiru.Kud češ bolje radiš što želiš jer nitko ne sprovodi kontrole.Sve je to jadno a inspekcije su postavljene da ništa ne rade a izgovor im je da ih ima malo.Stvarno ih ima malo ali sve to nije slučajno.To što se događa u vezi domova samo dokazuje da državu nije briga za starce s mirovinama koje ne prelaze 2000 kuna znači sirotinju.Zar nismo do sada naučili od strane vlade da privilegije imaju samo bogati a sirotinja u domove gdje svega fali od kadra do osnovnih uslova životaPlenković je obišao mjesno stradanja interesira me što će se promjeniti.

VL
DH
dalibor.hren
15:00 12.01.2020.

Zna li netko koji su poslovi Zavoda za socijalnu skrb?

VL
MA
majstorsmora
12:58 12.01.2020.

U ovoj zemlji gotovo nitko ne radi svoj posal kako treba. Na to nas podsjete tragedije s vremena na vrijeme.

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
18:58 12.01.2020.

Imaju samo sedam inspektora? To uopće nije malo. Nema tih domova ne znam koliko. Inspektori bi ih trebali obilaziti u nekom ritmu, reagirati na dojave, raditi preventivno.

VL
PI
pilkodebilko
11:51 12.01.2020.

Dajte, lakše malo, pa ne može u uređenoj državi sa stotinama tisuća uhljebljenih rođaka i kumova i tisućama uredbi, pravilnika i zakona biti da nitko nije odgovoran. Evo, za početak je kriv MUP koji nije zatražio uvođenje stabilnog sustava zaa gašenje požara u objekt za takvu namjenu.

VL
VU
Vukovar u ♥️
19:33 12.01.2020.

Vise kontrole vrse u kafićima nego u domovima jadno od inspekcije..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.