Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA Darovanim novcem kupit će si hladnjak i krevet na kat

Obitelji sa šestero djece osječki novinari skupili 5500 kuna, odjeću i hranu

21.12.2008.
u 16:03

Perilicu za rublje, 5500 kuna, hranu, odjeću, igračke i drugo dobila je prošloga vikenda osmeročlana obitelj Najduček iz Josipovca, nedaleko Osijeka.

Svi u četiri kreveta
Prikupljanje pomoći toj obitelji počeli su ni manje ni više nego osječki novinari, fotoreporteri, snimatelji i montažeri, a dali su prilog iz vlastita džepa.

Obitelj Najduček javnosti je postala poznata kada im je Centar za socijalnu skrb oduzeo blizance devet dana nakon što su došli na svijet. Blizanci su vraćeni u svoj dom nakon dvogodišnje borbe. Branko i Elenka Najduček, koji nisu zaposleni, roditelji su još četvero djece. Žive od socijalne pomoći. Novinari iz svih dopisništava i redakcija u gradu na Dravi odazvali su se na humanitarnu akciju te im svojim donacijama barem malo olakšali život i pomogli da dostojno dočekaju Božić.

- Presretni smo! Toliko toga nam nedostaje u životu, a zahvaljujući vama dobili smo većinu onoga što nam je potrebno. Novcem koji smo dobili kupit ćemo hladnjak i krevet na kat za našu djecu, a perilica za rublje nam je uistinu potrebna jer se stara pokvarila prije nekoliko dana - oduševljen je bio otac šestero malodobne djece Branko Najduček.

Krevet na kat potreban je toj obitelji jer djeca, dvoipolgodišnji blizanci Tomislav i Matej, 11-godišnja Valentina, 13-godišnja Kristina i blizanci Renata i Branko, koji će uskoro postati punoljetni, spavaju u samo četiri kreveta.

Novinari kupili perilicu
Novinare na akciju potaknuo je RTL-ov snimatelj i montažer Domagoj Rebić. Međutim, on se razbolio, pa je u organizaciji akcije pomogla njegova kolegica novinarka Marina Bešić. Ekipa iz osječkog dopisništva RTL-a, njih četvero, kupila je Najdučekovima perilicu za rublje.

– Sve se odigralo u nekoliko dana. Odlučili smo pomoći toj siromašnoj obitelji, obavijestili smo sve ostale kolege, posjetili obitelj i upitali ih što im je najpotrebnije – rekla nam je Marina Bešić.

Najdučekovi će dobiti i novi televizor jer im je sadašnji stalno na popravku. Brojni su se građani javili i obećali da će Najdučekovima poklon odnijeti u njihov dom te im tako uljepšati blagdane. Pomoći će uz brojne građane i tvrtke i osječko gradsko Poglavarstvo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije