Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LET MH17

Obitelji poginulih u malezijskom avionu tuže Putina i Rusiju

Malaysia Airlines
Foto: Reuters
1/4
21.05.2016.
u 15:59

Zahtjev za odštetu u visini 6,4 milijuna eura za svakog tužitelja podnesen je u ime 33 člana obitelji australskih, novozelandskih i malezijskih žrtava

Obitelji žrtava nesreće zrakoplova Malaysije Airlinesa na letu MH17 koji je srušen nad Ukrajinom 2014., podigle su tužbu protiv Rusije i njezine predsjednika Vladimira Putina na Europskom sudu za ljudska prava (ECHR), piše u subotu Sydney Morning Herald.

Zahtjev za odštetu u visini 6,4 milijuna eura za svakog tužitelja podnio je sudu sa sjedištem u Strasbourgu australski ured LHD Lawyers 9. svibnja u ime 33 člana obitelji australskih, novozelandskih i malezijskih žrtava, piše list.

Svih 298 putnika i članova posade, uglavnom Nizozemci, poginulo je 17. srpnja 2014. kada je njihov zrakoplov Boeing 777 koji je iz Amesterdama letio u Kualu Lumpur, srušen iznad Ukrajine raketom ruske proizvodnje.

Iz dokumenata koje je predao odvjetnički udred LHD Lawyers, vidljivo je da je Rusija pokušala prikriti svoju umiješanost u izgred.

Međunarodna istraga o uzrocima nesreće koju je vodio Nizozemski ured za istraživanje i sigurnost (OVV) zaključio je lani da je zrakoplov srušen raketom zemlja-zrak tipa BUK ruske proizvodnje, s područja koje su kontrolirali proruski separatisti.

U veljači je u istrazi najavljeno da će se za nekoliko mjeseci moći utvrditi s kojeg je točno mjesta ispaljena raketa.

Neke obitelji razmišljaju i o podizanju tužbe protiv aviokompanije Malaysije Airlinesa radi odštete zbog gubitka prihoda te naknade za "duševnu" bol članova obitelji, rekao je nizozemski odvjetnik.

>> Podaci crne kutije: Zrakoplov je srušio projektil

Komentara 33

DU
Deleted user
18:16 21.05.2016.

Baš zanimljivo što Nizozemci ne pitaju London zašto nikada nije objavio podatke izu crnih kutija. Stručnjaci su najprije 100 % bili uvjereni da će odmah čim dobiju crne kutije od separatista znati dali je raketa srušila putnički avion ili gaa je uništio Ukrajinski vojni avion. Na kraju nisu objavili ništa, ali zato ima na tisuće izvještaja različitih po navodnicima stručnjaka koje se uzima kao službeno izviješće. I sada ovi tuže Rusiju da zadovolje pravdu zapravo svoju pohlepu. Nadam se da nećete dobiti ništa!

RI
rikavac
17:57 21.05.2016.

haha koja glupost tuze Putina sto je avion srusen ruskom raketom zemlja-zrak. Sta bi sad trebali svi tuzit Rusiju gdje god njihova raketa nekog pogodila ubila razorila,a to znaci 50% svjetski drzava kupilo ruske rakete i ostalo nauruzanje.

MX
Mister X
22:21 21.05.2016.

Za one koji razumiju njemaćki i svjet kako funcionira .... https://www.youtube.com/watch?v=vOcBn8bHERY

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije