Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na drugoj strani

Obitelj Popijač: Kći u Forumu SDP-a, a tata HDZ-ov ministar

'28.03.2010., Rakitje - Skolska 41, ispred kuce ministra gospodarstva Djure Popijaca njegova kcer Silvia prodaje jabuke te si tako zaradi za djeparac. Cijena jedne kile je pet kuna. Najvise prometa im
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
27.08.2010.
u 10:32

Đuri Popijaču ovo nije prvi ulazak u neku stranku. Na parlamentarnim izborima 2003. bio je nezavisni kandidat HSS-a.

Ministar gospodarstva Đuro Popijač od srijede je novi član HDZ-a i zasad se nije govorilo o njegovu kooptiranju u Predsjedništvo HDZ-a. Iskaznicu mu je osobno uručila predsjednica stranke i premijerka Jadranka Kosor. U Vladu je Popijač ušao u lani studenom, nakon ostavke Damira Polančeca.

Bez euforije

Ostali ministri pozdravljaju ovakav Popijačev potez kao i njegovu izjavu da je razlog za njegovo učlanjenje to što misli da ne može bježati od odgovornosti s obzirom na situaciju u kojoj se zemlja nalazi. Ne smeta im što je sada Tomislav Karamarko jedini nestranački ministar uz potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešič koja je u srpnju, kad je ta stranka napustila koaliciju, istupila iz HSLS-a.

S Popijačevom izjavom – ako je ušao u Vladu, logično je i da prihvaća određenu političku dimenziju – slaže se Ljubo Jurčić (SDP). Jurčić na Popijačev potez gleda kao na njegovu odluku da će se u budućnosti baviti politikom jer si je time zatvorio mnoga vrata u gospodarstvu. Razgovarajući sa zastupnicima HDZ-a, doznajemo da nije bilo euforije prilikom primopredaje članske iskaznice Popijaču. Pljeskom su, kažu, popratili taj čin, ali neki od njih ističu da bi bio vjerodostojniji da je ušao u HDZ čim je ušao u Vladu ili nakon parlamentarnih izbora neovisno o njihovu rezultatu.

Đuro Popijač rođen je 23. travnja 1959. u mjestu Botinac, desetak kilometara od Bjelovara. Osnovnu školu završio je u Kapeli, a srednju u Bjelovaru. Sa suprugom Marinom (direktorica tvrtke Deko-kamen d.o.o. Zagreb) ima dvije kćeri i sina. Nakon studija radio je u bivšem SDK-u, današnjoj Fini. U prvoj polovici 90-ih preselio se u Zagreb. U obiteljskoj kući u Botincu danas više nitko ne živi, roditelji su mu umrli. Od bliske obitelji ima starijeg brata Marijana koji s obitelji živi u Bjelovaru i radi kao vozač u Fini. Bratovo pristupanje HDZ-u Marijan Popijač ne želi komentirati te tvrdi da mu je to prvi ulazak u neku stranku. Vjerojatno je "zaboravio" da je brat Đuro nekad slovio kao provjereni kadar HSS-a, ali kao nezavisni kandidat na parlamentarnim izborima 2003. nije bio uspješan. Popijačeva 18-godišnja kći Silvija ima drukčije političke stavove od svoga oca. Iako u bjelovarskom SDP-u tvrde da Silviju nisu pronašli u evidenciji kao članicu Foruma mladih SDP-a, ona tvrdi da je već dvije godine članica Foruma mladih SDP-a Svete Nedjelje kraj Samobora.

– Ja nisam moj tata. Podržavam njegov izbor, kao što je i on podržao moj – kaže Silvija komentirajući njegovo učlanjenje u HDZ.

Podržao moj izbor

– Iako otac i ja drukčije razmišljamo, nikad mi nije prigovorio za moj angažman u Forumu mladih. Štoviše, podržao je moj izbor. Zbog svog oca u Forumu mladih problema nikada nisam imala, niti ih očekujem sada – rekla je S. Popijač. U Forumu mladih, kaže, trenutačno nije baš aktivna jer ima mnogo obveza. A u SDP se nije učlanila.

– Nije nemoguće da se jednog dana počnem ozbiljno baviti politikom i uđem u neku stranku. Sada mi je prioritet studiranje – kaže. A kako njezina majka komentira to što je s jedne strane stola član HDZ-a, a s druge forumašica SDP-a?

– Ništa. Svi smo odgajani kao individualci i nikada mi roditelji nisu nametali svoje stavove – zaključila je Silvija.

Komentara 68

AR
ardo
13:18 28.08.2010.

Možda bi bilo bolje da se prije učlanio u mladež HDZ-a nego što je \" kunstirao\". Ovakvi poltroni mogli bi na kraju osnovati svoju stranku. Bio bi to respektabilan broj članova, ali bi imali ime pa bi slični njima glasali za njih.

MI
mikesh
11:20 27.08.2010.

pametno dijete

OB
-obrisani-
10:48 28.08.2010.

C55K9.9x1 Sigurno si u pravu. SDP je stranka za mlade i naivne. Kad malo porastu i \"ispeku zanat\" prelaze u HDZ. Zna se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije