Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆE

Obitelj ostavila pse koji su od gladi pojeli najslabijeg u čoporu

Foto: Facebook
1/2
07.02.2020.
u 12:23

Psi su spašeni zahvaljujući intervenciji volontera koji su najavili prijavu vlasnice zbog kaznenog djela napuštanja životinja

Još jednu tužnu priču grubog zanemarivanja pasa koji su od gladi doslovno pojeli najslabijeg u čoporu objavila je Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja Vita. Naime, u kući u Velikom Trgovišću peteročlana obitelj držala je nekoliko pasa i štenaca u nastambi punoj gnoja. 

Supružnici i troje djece nisu plaćali nikakvu stanarinu te su jedino morali plaćati režije, ali kako nisu ispunili ni taj uvjet morali su iseliti iz kuće. Psi su spašeni zahvaljujući intervenciji volontera koji su najavili prijavu vlasnice zbog kaznenog djela napuštanja životinja.

-  Pojeli su mu utrobu, glavu, organe jer su do vraga bili su GLADNI - napisala je u objavi Vedrana koja je prijavila cijeli slučaj općini. Iako je napisala da je intervencija potrebna odmah, iz općine su javili da će reagirati, ali ne i kada. 

Psi se sada nalaze u skloništu, a prema riječima Vedrane, nisu u najboljem stanju te su neuhranjeni, ali im je psiha koliko toliko u redu. 

 

- Zašto se je čekalo jutros od 7 sati i da na kraju opet volonteri potroše svoje vrijeme i moraju imati želudac i psihu da ovo proživljavaju. Gdje su nestale prijave za dotičnu gospođu, a utvrđeno je da je sve u redu???? Ovim putem se zahvaljujem prvenstveno voditeljici skloništa koja je izašla na teren u 20h, jer naravno općina nije to mogla odraditi u jutarnjim satima - zaključila je Vedrana kojoj je dosta da ponovno radi tuđi posao.

Komentara 9

LR
ljiljana.rajher
18:39 07.02.2020.

Ne znam u kojem vi svijetu živite točno, ali u ovom u RH u 21 stoljeću koji se zove i civilizacija - ovo nije priroda nego je kažnjivo zakonom. Točnije čl 205 KZ RH. Ove spodobe, ako vam ništa drugoo nije važno odgajaju 3 djece.

NE
Neonacionalist
12:42 07.02.2020.

Prirodna selekcija, najslabije karike otpadaju .

DU
Deleted user
13:38 07.02.2020.

Za one koji ne znaju ništa osim betona i urbanog kvazi-života, to je priroda. Dobro došli u svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije