Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISMO DOBILI RAČUN'

Hoće li obitelj Kristiana Vukasovića morati platiti troškove suda i vještačenja?

Kristian Vukasović
Foto: Facebook
1/3
01.10.2019.
u 12:59

Presudom je utvrđeno kako Vukasović mora platiti i troškove sudskog postupka od 300 kuna kao i psihijatrijsko vještačenje koje je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, a koje stoji 3200 kuna

Obitelj Kristiana Vukasovića, mladića koji je preminuo nakon što je pao u komu u zatvoru Bilice, još nije dobila račun za provedeno psihijatrijsko vještačenje, kojega zajedno s troškovima osuđujućeg sudskog postupka, odlukom Općinskog suda u Splitu treba platiti.

Rekao nam je to Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Vukasović koja će pokrenuti sudski postupak držeći kako je njihov 18-godišnji sin preminuo zbog neadekvatnog tretmana cijelog sustava.

Naime, Kristiana Vukasovića vještačio je ovlašteni sudski psihijatrijski vještak koji je utvrdio da boluje od piromanije, kao i da zbog smanjene ubrojivosti može počiniti isto ili teže kazneno djelo te mu je potrebno psihijatrijsko liječenje.

Kada je Kristian Vukasović 23. srpnja 2019. osuđen kaznom bezuvjetnog zatvora i vraćen u istražni zatvor u kojemu je bio od 1. travnja 2019. , presudom je utvrđeno kako mora platiti i troškove sudskog postupka od 300 kuna kao i psihijatrijsko vještačenje koje je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo, a koje stoji 3200 kuna.

U međuvremenu, Kristian je preminuo, za što obitelj krivi zatvorske uvjete koje je uslijed teškog psihičkog stanja iznimno teško podnosio. S obzirom na presudu, realno je očekivati kako će njegova obitelj dobiti račun za vještačenje, temeljem kojega je Kristianu produžen istražni zatvor iz kojeg nije živ izašao. Bit će to kopanje države po otvorenim ranama roditelja.

Komentara 9

KA
Kal
14:00 01.10.2019.

Ako je sudija imao to izvješće zašto je momka vratio u istražni zatvor zašto ga nije uputio na lijećenje kako je i preporućeno u izvješću.

PH
Petarstijena-HR
14:15 01.10.2019.

Država treba platiti visoku odštetu ovoj obitelji, a odštetu treba nadoknaditi od ovakvih nemarnih i nestručnih sudaca putem ovrhe na osobnu imovinu. I usput, gdje su imovinske kartice sudaca??????!!!! Gdje javnost može pogledati imovinu sudaca-to su javne osobe i moraju pokazati imovinu koju imaju!!!!!!!!!!!!!!!!

DV
dvorskaluda
13:36 01.10.2019.

Nakon što država plati zbog nemara i ne provođenja nadzora i kontrola po zatvorima plati zbog nepotrebne smrti i tog čovjeka. Te mjere ne mogu poduzimati slabo plaćeni i slabo educirani čuvari. Cijeli sustav je koma, a zatvorski liječnik očitoo ne prepoznaje potencijalno opasna stanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije