Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMRO NA OPERACIJI

Obitelj Hrvoja Mateljića angažirala odvjetnika Čedu Prodanovića

VL
Autor
Diana Glavina
19.12.2008.
u 11:15

Tridestpetogodišnji novinar tjednika Lider Hrvoje Mateljić umro je danas u KB-u “Sestre milosrdnice” u Zagrebu za laparoskopske operacije podvezivanja želuca. Kirurg koji ga je operirao, inače poznati hrvatski liječnik prof. dr. Miroslav Bekavac-Bešlin, potvrdio nam je smrt svoga mladog pacijenata koji je došao na operacijski zahvat liječenja debljine te i sam u šoku rekao nam “da još ni sam ne zna što se dogodilo”.

Teško krvarenje
– Došlo je do jakoga venskog krvarenja koje smo pokušavali zaustaviti na sve načine, tri ili čak četitri sata. I na moju veliku žalost, teško krvarenje iz venskoga spleta nismo uspjeli zaustaviti – rekao nam je prof. Bekavac-Bešlin.

Je li tijekom operacije možda došlo do kirurške pogreške, do fatalnoga reza, kakav se dogodio pri operaciji slijepoga crijeva u slučaju mladoga Riječanina Miroslava Maškarina kojem je tijekom operacije prekinuta arterija, prof. Bekavac Bešlin nije nam odgovorio. Ali rekao je da će se danas na sudskoj medicini obaviti obdukcija koja bi trebala otkriti uzrok mladićeve smrti, kao i to što se točno dogodilo.

Podvezivanje želuca, inače, rutinska je operacija u liječenju debljine kojoj se podvrgava sve više ljudi jer su i istraživanja pokazala da je vrlo učinkovita u gubitku kilograma.

Zbog sumnje da je riječ o liječničkoj pogrešci, Hrvojeva obitelj angažirala je odvjetnika Čedu Prodanovića, koji nam je rekao da je rano bilo što govoriti. Prije svega, kaže, treba vidjeti nalaz obdukcije.

– Nitko u Lideru ne može vjerovati da Hrvač, kako smo ga zvali, neće sjesti za svoj stol nakon novogodišnjih praznika. Tuga među svima nama je nemjerljiva – rekao nam je glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović .

Velik čovjek i prijatelj
Otišao je prije svega veliki čovjek i prijatelj. Njega nije bilo moguće ne voljeti. Kad netko umre, obično mu zaboravimo mane i sjećamo se vrlina. Hrvoju nemamo što zaboraviti. Bio je topao, susretljiv, otvoren prijatelj i kolega.

Pamtit ćemo ga kao samozatajnog, profesionalnog i etičnog novinara koji je izrastao u jednog od najboljih analitičara makroekonomskih kretanja i telekom sektora. Kad bi Hrvoje dobio neku temu, urednici su bili sigurni da će u roku dobiti visokokvalitetan tekst – kazao je Šajatović.


Dobri duh redakcija

Kao student Mateljić je uređivao list studenata ekonomskog fakulteta, a onda je 1996. došao u Poslovni svijet, prilog Večernjeg lista. Bio je jedan od pokretača i urednika Poslovnog tjednika, a od 2005. bio je jedan od osnivača i komentator poslovnog tjednika Lider. Bio je dobri duh svake redakcije u kojoj je radio u proteklih 12 godina.


Uvijek bio spreman pomoći

Kad smo s mladom ekipom novinara pokretali Lider, upravo je Hrvoje bio taj koji nije se štedio pomoći im savjetima, kontaktima ili neformalnim recenzijama članaka. Jednostavno, nije fer što je morao otići u 35. godini života. Iza njega ostaje praznina koju neće biti moguće popuniti. Ali, učinit ćemo sve da sjećanje na njega ne izblijedi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije