Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer će se testirati

Obitelj generala Fuzula: Žao nam je, ne znamo tko je koronu donio na pir naše kćeri

Foto: PIXSELL
1/4
14.07.2020.
u 20:05

Preko državne tajnice Ivane Franić korona s vjenčanja kćeri generala Fuzula stigla do Vlade

Od proteklog petka zbrajaju se nova imena zaraženih gostiju s velike svadbe kćeri generala pukovnika Mladena Fuzula u Zadru na kojoj je, prema navodima, bilo tristotinjak gostiju. Upravo zbog toga slavlja i brojnih visokopozicioniranih gostiju na njemu ponovno će se na koronavirus morati testirati i Andrej Plenković.

Naime, premijer je u tjednu nakon te svadbe imao brojne kontakte na raznim sastancima na kojima su sudjelovali i neki uzvanici s tog pira. Mjera samoizolacije i testiranje naloženi su i ministrici Blaženki Divjak i drugim dužnosnicima koji su bili na sastanku na kojem je bila državna tajnica Ivana Franić, jedna od uzvanica sa spomenute svadbe kojoj je potvrđen koronavirus. Suprug I. Franić najbliži je suradnik, odnosno šef kabineta generala Fuzula.

Premijer primjer

Već danas poslijepodne ministrici Divjak stigli su rezultati testa na koronavirus koji su se pokazali negativni.

– Ministrica Divjak danas je na konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu dobili su svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus – izvijestili su danas iz Ministarstva.

Zbog spomenute svadbe navodno je mjera samoizolacije izdana i za desetak članova Ministarstva obrane i oružanih snaga, a u samoizolaciji su završili i neki zdravstveni djelatnici. Jučer je pak premijer Plenković bio na sastanku na kojem je bila prisutna i ministrica Divjak i upravo zato on će na novo testiranje, iako su epidemiolozi poručili da, čak i da je ministrica Divjak pozitivna, članovi toga sastanka neće morati u samoizolaciju.

– Predsjednik Vlade danas je predsjedao šestom sjednicom Nacionalnog vijeća za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj. Na tom sastanku sudjelovala je i ministrica Blaženka Divjak, koja je u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i testiranju na koronavirus. Nevezano za ishod njezina testiranja, predsjednik Vlade i ostali članovi Vlade na sastanku prema mišljenju epidemiologa i HZJZ-a nisu dužni ići u samoizolaciju, jer su tijekom cijelog sastanka nosili zaštitne maske, što su zabilježili i svi prisutni fotoreporteri te snimatelji. To je još jedan primjer zašto je važno nositi masku i tako štititi druge od eventualne mogućnosti širenja zaraze. Predsjednik Vlade će unatoč tome, s obzirom na odgovornu dužnost koju obnaša, obaviti testiranje na prisutnost koronavirusa – poručili su iz ureda premijera Plenkovića.

Veliko žarište

Kako pak poručuju epidemiolozi iz Zadra, jasno je da još jedno ovakvo veliko žarište poput ove svadbene proslave neće moći kontrolirati.

– Ne moraju se svi rukovati sa svakim, toliko intimnog kontakta ne treba biti. Strah me više njihovih kontakata jer smo imali prijenos unutar obitelji, kolegica je bila zaražena, a nije bila na svadbi. Cijelu rekonstrukciju nemoguće je napraviti, imamo šarolik popis od oko 300-350 gostiju, članova benda, osoblja... – poručio je još u petak epidemiolog Alan Medić.

– Najbitnije je da se nikome ništa ne dogodi i da nema posljedica za oboljele. Mi nismo htjeli da se itko zarazi, nismo prekršili zakon i nismo donijeli koronu. I ne znamo tko ju je donio na pir koji nije bio zabranjen. Jedino želimo da sve bude u redu i želimo reći da nam je žao zbog svega. Žao nam je što su se ljudi zarazili koronom na piru našeg djeteta, na vjenčanju mlade koja danas, umjesto da slavi, tuguje – rekli su za Večernji list iz kruga obitelji generala Mladena Fuzula.

Komentara 26

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
20:28 14.07.2020.

General je apsolutno znao za sve uredbe oko ograničavanja broja uzvanika usred korona epidemije. Ali nije utjecao na kćer da se ostavi krkanluka i napravi malo i lijepo skromno vjenčanje a kasnije kada se korona smiri može i pravi pir. Treba pokazati na čudan način svoju moć i bogatstvo i upropastiti vlastitu obitelj. Zaraza koronom nosi trajne posljedice i oštećenja organizma, to se nije trebalo desiti najmilijima. Katolička crkva je ograničila praznovanja zbog zaštite svojih vjernika. Isto je i s crkvenim vjenčanjima. Kad god će pogledati svoje dijete i uzvanike sjetit će se što su im uradili. Za najljepši dan. Obitelj je najvažnija. Mir i dobro!

DU
Deleted user
20:28 14.07.2020.

da, da general kao i ja-......još jedan klaun u ovom cirkusu

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
21:07 14.07.2020.

Svaki drugi, general. Mi smo generalska velesila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije