Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Tuđmanove smrti: Tisuće ljudi na grobu prvog predsjednika RH

Obitelj čekala da ode vrh HDZ-a pa došla na Tuđmanov grob

tuđmanov grob
Foto: Davor Višnjić / Pixsell
1/12
10.12.2009.
u 18:06

Nakon polaganja vijenca na Tuđmanov grob premijerka J. Kosor odjurila je u Veliko Trgovišće, a bivši premijer Sanader ostao je s novinarima na Mirogoju.

Bivši premijer Ivo Sanader bio je ujutro na Tuđmanovu grobu sa svojim dojučerašnjim kolegama iz Vlade i vrha HDZ-a koje je predvodila premijerka Jadranka Kosor. Više od dvadeset minuta Sanader je stajao do J. Kosor u stranačkom izaslanstvu koje je čekalo da na Tuđmanov grob vijenac polože brojne delegacije branitelja. Nakon što je premijerka položila vijenac, prišla je novinarima dajući izjavu o Tuđmanovoj ulozi u stvaranju slobodne Hrvatske i odmah nakon toga sa stranačkim izaslanstvom odjurila u Veliko Trgovišće gdje je u spomen-školi Franje Tuđmana otvorila knjižnicu i čitaonicu, te u župnoj crkvi nazočila misi zadušnici.

Sanader je pričekao da njegovi kolege odu i nakon toga prišao novinarima objasnivši da je došao odati počast utemeljitelju Hrvatske, te žestoko uzvratio Mesiću. Zbog toga je od prisutnih građana dobio pljesak uz povike: “Bravo, Ivo! Svaka ti čast što si to rekao”. Potom je na Tuđmanov grob stigla obitelj Tuđman. Nakon što su položili vijenac i zapalili svijeće, Ankici i ostalim članovima obitelji prilazili su građani koji su došli iz cijele Hrvatske.

– Kad je Tuđman umro, ja sam imao 12 godina, ali me moj djed naučio da poštujem Tuđmana – kaže 22-godišnji Filip Kuštro iz Osijeka. Miroslav Tuđman je naglasio da građani Hrvatske više od vlasti poštuju djelo njegova oca, a više od 200 mjesta po njemu je nazvalo svoje trgove i ulice te podiglo spomenike.

Ključne riječi

Komentara 77

KA
karambita
10:07 14.12.2009.

Do kad vise ta jebena teza -Tudjman stvorio Hrvatsku !!!! Stvorili su je oni koji su sad u grobu, oni koji su postali invalidi, oni koji su bili na prvoj liniji. A sta je Tudjman stvorio, pa vidi se iz prilozenog, lopove, mafijase, sirotrinju, bijedu , neimastinu, nemoral itd.

MO
moriturite
18:25 10.12.2009.

Od nekadašnjeg Tuđmanovog HDZ-a ostalo je samo ime i ništa više. I upravo taj HDZ, koji je izdao Tuđmana, odrekao se njegova djela i postao svačija sluga, na izborima pobjeđuje samo zbog Tuđmanovog imena. Da je Tuđman sada živ svih njih bi se odrekao, počevši od Sanadera i Kosorice. Miroslav Tuđman hrvatski predsjednik.

PO
Ponosnamojaje
18:15 10.12.2009.

Hvale Franjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije