Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalkuliranje

Obitelj će Mandelu držati na aparatima dok ne utrži prava

'Makaziwe Mandela, daughter of former South African President Nelson Mandela, talks on her mobile phone during the final court hearing concerning the removal of the remains of the former leader\'s chi
'STRINGER'
11.07.2013.
u 11:35

Najstarija Mandelina kći prodala je prava CNN-u, njegov nećak pak mreži SABC. Stvar je na sudu dok se ne vidi kome ide posao

Nelson Mandela, koji u Južnoj Africi među crnim stanovništvom gotovo pa ima status polubožanstva, već bi odavno bio mrtav da su se njegovi potomci i obitelj uspjeli dogovoriti oko prava na izravan televizijski prijenos pokopa, piše Times. Naime, Mandelu na životu već gotovo tjedan dana održavaju samo aparati i svima je jasno da se on iz kome neće probuditi, no isključenje uređaja za umjetno održavanje života ne dolazi u obzir. Bar ne još uvijek.

Naime, Mandelina razjedinjena obitelj već je godinama jedan od najgorih primjera iskorištavanja imena i položaja u vlastite svrhe. Do sada su se sudski međusobno borili za prava na reklame, za upravljanje raznim dobrotvornim fondovima, borili su se za to tko ima pravo na dobit od brenda vina Mandela koje je nazvano po slavnom borcu protiv aparthejda, pa ne čudi i posljednja prilika da na račun Nelsona Mandele zgrnu još koji milijun dolara.

Najstarija Nelsonova kći Makaziwe zahtijeva da isključivo pravo prijenosa ima CNN, iako BBC već mjesecima savjetuje južnoafričku nacionalnu televiziju na koji način odraditi prijenos koji će, procjenjuje se, gledati nekoliko stotina milijuna gledatelja. U isto vrijeme, Mandelin nećak Mandla prodao je prava prijenosa TV-kući SABC za što mu je još 2008. godine plaćeno oko 200 tisuća britanskih funti. Makaziwe je tužila svog bratića i dobila presudu pa Mandla ne samo da mora odustati od prijenosa, već tijela troje Mandeline umrle djece koja je pokopao u svom selu Mvezou kako bi pokrenuo turizam mora ekshumirati i vratiti u selo Qunu odakle potječe Nelson Mandela.

Glasnogovornik CNN-a negira da je njegova kuća platila Makaziwe prava prijenosa, no vjeruje kako će ovaj događaj biti prenositi upravo oni.

>>Bivša supruga: Mandelino stanje jako se popravilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije