Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLAGANJE VIJENCA

Obilježena obljetnica sloma obrane Lušca: 'Bio je to početak kraja obrane Vukovara'

VUKOVAR
Foto: Branimir Bradarić
1/3
02.11.2019.
u 11:22

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček ponovio je kako je Lužac jedan od najboljih primjera nerada i neučinkovitosti državnih institucija.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas je obilježena obljetnica sloma obrane vukovarskog prigradskog naselja Lužac što je, kako kažu preživjeli branitelji, značio i početak sloma obrane Vukovara.

-S padom Lušca obrana Vukovara bila je presječena i to je bio početak kraja. Taj 2. studeni započeo je avio i artiljerijskim napadima poslije čega su uslijedili pješački napadi vojske potpomognute arkanovcima. U direktnim borbama na Lušcu nije stradalo puno ljudi ali su zato poslije pada obrane počinjena brojna ubojstva za koja nitko nije odgovarao. Bilo je privedeno 6 osoba koji su radi nedostataka dokaza pušteni. Ovo je zločin koji nije kažnjen i koji vjerojatno niti neće biti kažnjen, rekao je ratni zapovjednik policije na Lušcu Mato Džigumović.

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček ponovio je kako je Lužac jedan od najboljih primjera nerada i neučinkovitosti državnih institucija.

-Ovdje je ubijeno i nestalo 69 ljudi. Nažalost, do danas za taj slučaj nitko nije odgovarao i on nam pokazuje koliko hrvatske institucije slabo i nikako ne rade svoj posao iako su im upravo branitelji omogućili da profunkcioniraju, rekao je Paviček.

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić kazao je kako s ulaskom u rujan mjesec Vukovar i Vukovarci započinju obilježavanja na stradanja i nestale. Istakao je kako su branitelji u jesen 1991. godine imali zajedništvo i jedinstvo bez kojega ne bi niti bilo samostalne države.

-Danas je prevladao nekakav novi duh. Ne mogu razumjeti da nema više zajedništva i zajedničkog duha i rada i svega onoga što vodi u stvaranju bolje Hrvatske, rekao je Šoljić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mi sami
Mi sami
12:53 02.11.2019.

Vukovar je izdan u Zagrebu, kao što sada valjda svi znaju.

LA
lazovcino
17:49 02.11.2019.

Tako je Vukovar je izdan u Zagrebu, zato svim govnima iz zagreba treba strogo zabranit ulazak u Vukovar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije