Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolona sjećanja

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Borova naselja 1991. godine

Vukovar
Davor Javorović/PIXSELL
19.11.2011.
u 11:45

U obilježavanje Dana sjećanja uključili su se i neretvanski lađari dok je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio majku i brata ubijenog vukovarskog branitelja i francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera

VUKOVAR – Molitvom i polaganjem vijenaca te Kolonom sjećanja do crkve Gospe Fatimske danas je obilježen Dan sjećanja na žrtvu Borova naselja 1991. godine. Program obilježavanja održan je kod Zida plača, kod nekadašnjeg Borovo Commercea, koji je tijekom agresije na Vukovar služio kao sklonište ali i pričuvna bolnica. U njemu je na jučerašnji dan, prije 20 godina, bilo više od tisuću građana koji su očekivali spas.

Toga dana u Borovu naselju ubijena je 51 osoba dok je tijekom tri mjeseca borbi u ovome dijelu Vukovara poginulo 176 civila i branitelja, a njih 48 izvedeno je iz Borova Commercea i do danas se vode kao nestali.

Na Dan sjećanja bit će položeni vijenci i upaljene svijeće na Dunavu u Borovu selu kao i kod Farme Lovas gdje su ubijene i pokopane 24 osobe. U okviru protokola i ove godine položeni su vijenci više izaslanstava među kojima su bili i Žene u crnom i Fond za humanitarno pravo, na čelu sa Natašom Kandić, iz Beograda.

U obilježavanje Dana sjećanja uključili su se i neretvanski lađari dok je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo primio majku i brata ubijenog vukovarskog branitelja i francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera koji su po prvi put nakon 20 godina posjetili mjesta gdje se njihov sin i brat borio i poginuo

Komentara 5

OB
-obrisani-
09:55 20.11.2011.

borovo je izdano, a hrvati su prvi napali ,da je ostao josip raihil kir nikad nebi bilo rata,

OB
-obrisani-
09:55 20.11.2011.

oružje za vukovar i borovo završilo je u ercegovini, gdje je prodano muslimanima

OB
-obrisani-
09:56 20.11.2011.

srebrenica je izdana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije