Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sMOTRA FOLKLORA

Običaje predstavilo više od 400 folkloraša u Jakšiću

folklor,jaksic,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/4
09.09.2013.
u 13:27

Prvoga dana nastupilo je osam dječjih folklornih skupina iz Slavonije i Istre jer domaćini uspješno razvijaju višegodišnju suradnju sa KUD-om Vodnjan.

KUD \'\'Slavonija“ iz Jakšića bilo je na otvorenom prostoru kod OŠ \'\'Mladost“ domaćin svoje tradicionalne Smotre folklora \'\'Pjesmom u jesen“ koja je ove godine okupila jedanaest folklornih skupina iz Hrvatske među kojima su bile manjinske Mađara iz Suze u Baranji i Slovaci \'\'Kukučin Kuntarić“ iz Jakšića, a gosti su bili Posavski zvuci iz Bosanskog Broda.

Priredbu je pred više stotina posjetitelja otvorio Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić koja je bila pokrovitelj smotre.

Prvoga dana nastupilo je osam dječjih folklornih skupina iz Slavonije i Istre jer domaćini uspješno razvijaju višegodišnju suradnju sa KUD-om Vodnjan.

Folkloraši i glazbenici, njih više od 400, su se predstavili običajima svojih krajeva, a tu su se mogli čuti izvorni instrumenti svih krajeva Hrvatske, te šargije i violine iz susjedne Bosne i Hercegovine.

 >>U Beravcima održana 32. folklorna manifestacija \'Ižimača\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije