Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON POTRESA

Obećao pomoć u obnovi: Plenković s Bozanićem obišao zagrebačku katedralu

Uklanjanje sjevernog tornja katedrale
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
01.05.2020.
u 11:18

U razgovoru po završetku obilaska kardinal Bozanić i premijer Plenković osvrnuli se na zahtjevan zadatak obnove stradalih objekata u potresu u Zagrebu, a posebno su naglasili hitnost pomoći obiteljima koje su ostale bez doma.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izvijestio je premijera Andreja Plenkovića tijekom posjeta Zagrebačkoj katedrali o planovima Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima.

Kardinal Bozanić i predsjednik Vlade Andrej Plenković obišli su u četvrtak poslijepodne Zagrebačku katedralu i Nadbiskupijski dvor koji su teško stradali u razorno potresu koji je 22. ožujka zadesio Zagreb i okolici, izvijestio je u petak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

O oštećenjima u katedrali premijera Plenkovića upoznali su mons. Ivan Hren, predsjednik Odbora za obnovu katedrale te nadzorni inženjer i projektant obnove katedrale Damir Foretić.

Uklanjanje sjevernog tornja katedrale
1/9

Kako je navedeno, kardinal Bozanić izvijestio je premijera Plenkovića o planu Nadbiskupije da se u katedrali učine potrebni radovi kako bi se što prije omogućilo sigurno okupljanje vjernika na liturgijskim slavljima.

Nakon obilaska katedrale, kardinal i predsjednik Vlade uputili su se u Nadbiskupski dvor.

O razmjerima stradanja zgrade Nadbiskupskoga dvora premijera Plenkovića upoznali su preč. Ivica Budinšćak, upravitelj Dvora, te nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskoga dvora i Nadbiskupskoga duhovnog stola Boris Blažević.

U razgovoru po završetku obilaska kardinal Bozanić i premijer Plenković osvrnuli se na zahtjevan zadatak obnove stradalih objekata u potresu u Zagrebu, a posebno su naglasili hitnost pomoći obiteljima koje su ostale bez doma.

Istodobno su se, istaknuto je, osvrnuli i na aktualno stanje usporavanja zaraze bolesti COVID-19 te naglasili potrebu odgovornoga postupanja svih društvenih čimbenika u procesu postupne normalizacije života.   

VIDEO: Uklanjanje sjevernog tornja katedrale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije