Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMPOV IGRAČ

Obavještajne službe Obami: uklonite Rogersa s funkcije direktora NSA

Michael Rogers
Foto: Reuters
20.11.2016.
u 10:47

Rogers se smatra potencijalnim novim direktorom nacionalnih obavještajnih službi u administraciji Donalda Trumpa, što je funkcija koja nadzire 17 američkih obavještajnih agencija, među njima Središnje obavještajne agencije (CIA) i NSA.

Američki ministar obrane i čelnik nacionalnih obavještajnih službi preporučili su predsjedniku Baracku Obami da s položaja ukloni direktora Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) Michaela Rogersa, rekli su dobro obaviješteni izvori.

Preporuka ministra Asha Cartera i direktora obavještajnih službi Jamesa Clappera, o kojoj je prvi pisao Washington Post, predana je Bijeloj kući u listopadu.

Obama je izabrao Rogersa da preuzme NSA 2014. i dao mu zadaću da popravi štetu nakon što je Edward Snowden objavio podatke o programu špijunaže.

Međutim, postojali su i drugi sigurnosni popusti, kazali su izvori, uključivo onaj koji je doveo do uhićenja djelatnika NSA Harolda Martina ranije prošle godine.

Rogers se smatra potencijalnim novim direktorom nacionalnih obavještajnih službi u administraciji Donalda Trumpa, što je funkcija koja nadzire 17 američkih obavještajnih agencija, među njima Središnje obavještajne agencije (CIA) i NSA.

James Clapper na tu je funkciju podnio ostavku ovaj tjedan, najavivši da odstupa nakon što Trump preuzme dužnost 20. siječnja.

Washington Post objavio je da je odluka Rogersa da u četvrtak otputuje u New York kako bi se susreo s Trumpom, a da o njoj nije izvijestio svoje nadređene, uzrokovala preneraženost na visokim razinama administracije.

Međutim,  preporuke o tome da ga se ukloni s funkcije došle su prije tog događaja.

Bijela kuća, Pentagon, NSA i ured direktora obavještajnih službi nisu željeli komentirati te navode. Glasnogovornik Trumpove kampanje također zasad nije imao komentara.

>> Rogersu, vrati ugled tajnoj službi NSA i ne dopusti da se pojavi novi Snowden

Komentara 2

PR
Prekobrda
15:43 20.11.2016.

Kada pocinje sezona lova na spijune, i kolika je nagrada za glavu zivog ili mrtvog spijuna?

RA
ranko75
18:33 20.11.2016.

To sto je otisao a da nije obavijestio sefove da je pozvat na razgovor, znaci da n\ije zelio da dobija njihove sugestije, savjete i ispiranje mozga,nego se sprema da dodje na celo i da pocisti od onih koji sluze globalistickoj mafiji. Zasto da ide slusati savjete onih koje namjerava smeniti? Zato su oni i prenerazeni jer shvacaju sta to znaci i da su im dani odbrojani, pa ovaj poziv za smjenjivanje su nji9hovi zadnji trzaji u samrtnom ropcu. Osjetili su da im ulazi od straga pamet u glavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije