Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obamina 87-godišnja baka ide na hadž

baka
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
25.11.2009.
u 18:40

Sarah Obama doputovala je u Meku s jednim od svoje unučadi, te s još deset hadžija iz svoga sela u Keniji, kao gošća saudijskog suverena kralja Abdulaha

Sarah Obama, 87-godišnja baka američkog predsjednika Baracka Obame, stigla je iz svoje domovine Kenije na hadž u Meku, objavio je u srijedu saudijski dnevnik Okaz.

Sarah Obama doputovala je u Meku s jednim od svoje unučadi, te s još deset hadžija iz svoga sela u Keniji, kao gošća saudijskog suverena kralja Abdulaha, izvijestio je list.

Svake godine saudijski monarh snosi troškove za dio hodočasnika koji žele ispuniti obvezu hadža, jednu od pet dužnosti što ih islam propisuje muslimanskim vjernicima, ako su ih financijski u mogućnosti ispuniti.

Među približno 3000 ovogodišnjih kraljevih gostiju, njih 2000 rodbina su Palestinaca ubijenih u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije