Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O zračnim napadima

Obama: Uništili smo oružje i opremu koju je ISIL mogao upotrijebiti u Iraku

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
09.08.2014.
u 17:40

Obnova i opskrba vojske i građenje podrške među sunitima, prema njegovim riječima, biti će dugoročan projekt.

Američki zračni napadi ' uspješno su uništili oružje i opremu' koju su teroristi ISIL-a mogli upotrijebiti protiv kurdskog regionalnog središta Irbila u Iraku, rekao je u subotu američki predsjednik Barack Obama, javlja CNN.

Američki predsjednik je također izjavio da se 'osjećaju samopouzdano'da vojni napori mogu spriječiti ISIL u ubijanju ljudi na planini Sinjar, gdje je ISIL ubio mnoge članove jazidske manjine, a vremenski okvir za američke zračne napade u Iraku nije htio dati.

Upozorio je i da će trebati  'neko vrijeme' da se Iračanima pomogne da prevladaju sunitsku pobunu koju vode džihadisti i stabiliziraju zemlju, javlja BBC. Obnova i opskrba vojske i građenje podrške među sunitima, prema njegovim riječima, biti će dugoročan projekt. Napredak će, naglasio je američki predsjednik, ovisiti o udruživanju Iračana i formiranju udružene vlade.

Podsjetimo, Sjedinjene Američke Države napad na islamističke militante ISIL-a na sjeveru Iraka započele su jučer.

>> Objavljena snimka: Amerikanci napali militante ISIL-a

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar slavoncina
slavoncina
20:32 09.08.2014.

Junačino bez pješadije nema pobjede, a za pješadiju nemaš muda

XA
xaron
17:32 10.08.2014.

Uništili smo oružje... Ovdje se radilo o napadu 2 aviona F 18 . Iznad Libije je izvršeno oko 60 000 borbemih letova protiv Gadafija , tako da nije jasno zašto tolika medijska buka oko ta 2 leta koja sama posebiebi nisu mogla mnogo oštetiti ISLS.

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
01:30 10.08.2014.

sad im morate prodat novu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije