Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama se protiv putovanjima na Mjesec

stanje nacije
Reuters
30.01.2010.
u 08:40

Obama planira naložiti NASI ulaganje u komercijalni program letjelica koje bi prebacivale američke astronaute na svemirske postaje. Želja je Amerikanaca smanjiti posezanje za dosada često korištenim ruskim uslugama prijevoza posade.

Barack Obama, američki predsjednik planira zatražiti  od Kongresa potporu za financiranje  Međunarodne svemirske postaje najmanje do 2020. Tražit će i napuštanje sadašnjih planova NASA-e za povratak astronauta na Mjesec.

Američki mediji donose i da će Obama u prijedlogu proračuna za 2011., naložiti NASI ulaganje u komercijalni program letjelica koje bi prebacivale američke astronaute na svemirske postaje. Želja je Amerikanaca smanjiti posezanje za dosada često korištenim ruskim uslugama prijevoza posade.

Naglasak će biti na razvoju tehnologije koja će omogućiti održive ljudske ekspedicije izvan Zemljine orbite. NASA-in proračun povećat će se za šest milijardi dolara u idućih pet godina, na ukupno 100 milijardi dolara.

Administracija se nada da će stvoriti 1.700 radnih mjesta u Floridi i 5.000 radnih mjesta diljem zemlje, što će pomoći da se ublaži predviđeni gubitak 7.000 radnih mjesta u Svemirskom centru Kennedy na Floridi, nakon okončanja programa "Space shuttle".

Ključne riječi

Komentara 13

UK
Ugo Kajvez
11:22 30.01.2010.

30.01.2010. u 10:35h Venlo . Žalosno da, kod amera je sve oportunistička politika, .. nema postojnosti ni dugoročne ciljeve i tu se rasipavaju ..... pa zato ih slaveni moraju spašavati ..... a pljuju po njima (nama) ....

Avatar trunchbull
trunchbull
10:06 30.01.2010.

Jesu li Yenkiji uoće ikad bili na Mjesecu? To je pitanje. Ili je sve to bila samo hladnoratovska propaganda?

OB
-obrisani-
22:21 30.01.2010.

Obama se protiv putovanjima na Mjesec--------alo jeste pismeni vi na većernjaku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije