Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kongres dogovorio

Obama: Prijedlog zakona je donesen, SAD će platiti dugove

obama1
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
01.08.2011.
u 08:22

Deficit će se smanjiti za 2,4 bilijuna dolara, a federalni dug povećati za sličan iznos kojim bi se tijekom 2012. godine otplatila dugovanja

Dva dana prije isteka roka američki predsjednik Barack Obama i čelnici Kongresa donijeli su nove zakone kojima će se, u zamjenu za rezanje troškova i nastavak smanjenja deficita, povisiti federalno dugovanje. Prijedlog zakona, koji još čeka odobrenje Kongresa, javlja CNN, donio je traženo olakšanje globalnom tržištu koje pomno prati kako će se razriješiti američka kriza. Ipak, još uvijek nije sigurno kako će obje strane Kongresa poduprijeti plan, ali Obama je pozitivan i nada se što skorijem rješavanju problema.

– Još uvijek čekamo glasovanje članova Kongresa, ali svejedno želim objaviti da su se čelnici obiju stranaka suglasili s prijedlogom  zakona kojim bi se smanjio deficit i omogućilo bi se izbjegavanje neplaćanja duga, što bi bilo pogubno za naše gospodarstvo – kratko je komentirao Obama.

Prema prvim informacijama iz Bijele kuće, novim bi se zakonima deficit smanjio za 2,4 bilijuna dolara, a federalni bi se dug povećao za nešto manji iznos kojim bi vlada tijekom 2012. godine otplatila svoja dugovanja.

Komentara 143

OB
-obrisani-
09:08 01.08.2011.

SAD ustvari PLJACKA --EU---heehehhehhehheheh

AL
alapača
08:47 01.08.2011.

jesmo vidjeli frke i strke oko donošenja budžeta, duga i zaduživanja u oba doma USA? a u Hrvatskoj to Jaca obavi sama, u pauzi za kavu.

OB
-obrisani-
19:18 01.08.2011.

Americka terminologija je milijun,bilijun,trilijun,kvadrilijun a vasa milijun,milijarda bilijun.....how does this make sense? Pljuc ......\"bi\" oznacava 2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije