Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon

Obama potpisao zakon o zdravstvu sa 22 nalivpera koja je darovao

Obama i Biden
AFP
23.03.2010.
u 20:45

Zakon koji potpisujem pokrenut će reforme za koje su se borili i marširali naraštaji Amerikanaca, rekao je Obama na svečanom potpisivanju u Istočnoj sobi Bijele kuće.

Američki predsjednik Barack Obama potpisao zakon o reformi sustava zdravstvene skrbi, vrijednoj 940 milijardi dolara. Riječ je o najvažnijem socijalnom zakonu u posljednja četiri desetljeća u SAD-u.

- Zakon koji potpisujem pokrenut će reforme za koje su se borili i marširali naraštaji Amerikanaca - rekao je Obama na svečanom potpisivanju zakona u Istočnoj sobi Bijele kuće, pozdravljen ovacijama oko 300 kongresnika, senatora, ministara, zdravstvenih djelatnika i građana.

Obama je potpisao zakon sa 22 nalivpera, koja su darovana najzaslužnijima za njegovo donošenje, za uspomenu na uložene napore.

Ključne riječi

Komentara 5

JO
josko
22:46 23.03.2010.

Nikakovo cudo, po ovdasnjim obicajima, oko 22 nalivpera (penkala) oko Predsjednikovog potpisivanja zakona! Ovdje (SAD) novi zakoni se i ne desavaju bas svaki dan. Nakon cesto dugotrajnih diskusija oko prijedloga zakona i amandmana u Kongresu i u Senatu (dva samostalna i komplementirajuca zakonodavna tjela) i onda kad oba tjela izglasaju zakon - onda zakon postaje pravomocan nakon Predsjednikovog potpisa (simbol Izvrsne vlasti). Onda sam cin potpisivanja postaje prilicno spektakularan, pogotovu kao u ovom slucaju kad je sam Predsjenik bio inicijator ovog zakona (sto je naravno izuzetak u cijelom postupku oko zakona: - prijedlog, diskusija, izglasavanje). Pa otuda onda, za \"stvaranje suvenira\", Predsjednik koristi barem po jedno pisalo za svako slovo svog potpisa. I onda teatralno daje svako pisalo pojedincima (redovito se uslikaju oko Predsjednika tada) oko sebe - onima koje smatra zasluznima da se zakon i desio. To bih ja nazvao: - dio americke teatrologije oko donosenja zakona (koji se ne desavaju bas svaki cas!).

EB
El-Bojko
23:05 23.03.2010.

Izrsna lekcija demokracije našim političarima. Što bi Šeks ili Milanović rekli da im 1/5 pripadnika stranke u Saboru glasa protiv želje vrha partije? niš, imali bi opet masovno čiščenje, no ajd, da tolki broj glasa protiv, bilo bi nemoguće desit.. Ali vidimo da u americi se može, i da je puno veća demokracija s samo dvije stranke, nego kod nas....

KA
karlovcankica
05:05 24.03.2010.

ovo je dokaz..da ako je predsjednik uz svoj narod i za njihovo dobro da je SVE MOGUCE...GOD BLESS AMERICA..AND OBAMA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije