Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Američki predsjednik

Obama: Ovo nije samo napad na Pariz nego na cijelo čovječanstvo

Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.11.2015.
u 02:27

Dodao je da sam Pariz predstavlja bezvremenske vrijednosti ljudskog napretka te poručio da su u krivu oni koji misle da mogu terorizirati narod Francuske ili vrijednosti iza kojih oni stoje.

Američki predsjednik Barack Obama osudio je stravične napade u Parizu nazvavši ih ''napadom na cijelo čovječanstvo'' te je izrazio sućut i podršku francuskom narodu, prenosi Huffington Post.

- Još jednom vidjeli smo nečuveni pokušaj da se teroriziraju nevini civili. Ovo nije samo napad na Pariz i ljude u Francuskoj, nego napad na cijelo čovječanstvo i univerzalne vrijednosti koje dijelimo- rekao je američki predsjednik u Bijeloj kući.

Također je kazao da je SAD Francuskoj spreman pružiti pomoć te da je bio u kontaktu s francuskim dužnosnicima, no da još nije izravno razgovarao s francuskim predsjednikom Françoisom Hollandeom.

Dodao je da sam Pariz predstavlja bezvremenske vrijednosti ljudskog napretka te poručio da su u krivu oni koji misle da mogu terorizirati narod Francuske ili vrijednosti iza kojih oni stoje. 

Podsjetimo, prema informacijama novinske agencije AFP koja se poziva na izvor blizak istrazi, u terorističkim napadima u Parizu ubijeno je najmanje 120 ljudi.

>> Završena talačka kriza, ubijena tri terorista. AFP: Najmanje 120 ljudi ubijeno u koncertnoj dvorani. Hollande zatvorio granice: 'Ovo je horor!' 

>> Ovo je trenutak kada su tijekom utakmice Francuska - Njemačka počele eksplozije 

>> Hrvatska vokalistica u Parizu: U šoku sam, večeras sam skoro završila u restoranu gdje je počeo napad

Komentara 44

US
Ustajaustasesvi
03:24 14.11.2015.

napadace uhapsiti i osuditi na 16 godina zatvora max kazne. kao umno poremecene osobe. i dati im osobni pc,mislim da su inspirirani oni sto im rade demokratske drzave po egiptu,siriji,palestini itd,..

US
Ustajaustasesvi
03:17 14.11.2015.

ima previse koplateralne stete, na desetine djece u palestini.civili.o siriji,iraku,libiji.itd da i ne napisem ali terorizam smo rezervisali samo za jedne

ST
strsljen2013
09:41 14.11.2015.

Garavi ti si sve zakuhao da ti državica ne bi bankrotirala. Trebalo bi sve izbjeglice u brodove i put tebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije