Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Obama, Clinton i Bush osnovali Zakladu za pomoć Haitiju

obama, bush, clinton
Reuters
16.01.2010.
u 20:05

Predsjednici Clinton i Bush tražit će pomoć od korporacija i institucija, a Obama je pozvao sve Amerikance da uplate gotovinu za pomoć Haitiju. Glavni grad Haitija Port-au-Prince danas je ponovno pogodio potres jačine 4,5 prema Richteru.

Sa zadovoljstvom vas mogu obavijestiti da su se predsjednik George W. Bush i predsjednik Bill Clinton "vratili u službu" i pristali voditi prikupljanje donacija za pomoć u potresu pogođenom Haitiju kroz predsjedničku Zakladu Clinton-Bush za Haiti, rekao je američki predsjednik Barac Obama nakon sastanka u Bijeloj kući s bivšim predsjednicima Clintonom i Bushom.

Kako je izvijestio američki CNN, predsjednici Clinton i Bush tražit će pomoć od korporacija i institucija, a Obama je pozvao sve Amerikance da uplate gotovinu za pomoć Haitiju i zajamčio da će njihov novac biti "pametno utrošen".

Obama je podsjetio na sličnu zakladu koju su vodili bivši predsjednici SAD-a prikupljajući pomoć za žrtve tsunamija u Aziji 2004. 

- Ova akcija još je jedan dokaz da je Amerika jedinstvena u namjeri da pruži dugoročnu pomoć Haitiju, koji će se, uvjeren sam, oporaviti od ove katastrofe i ponovno podići, rekao je Obama.

Novi potres pogodio glavni grad Haitija

Glavni grad Haitija Port-au-Prince danas je ponovno pogodio potres jačine 4,5 prema Richteru. Epicentar potresa bio je 25 kilometara od glavnoga grada. Novo podrhtavanje tla izazvalo je paniku među preživjelima.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar trunchbull
trunchbull
07:50 18.01.2010.

Amerikanci koriste kaos i beznađe na siromašnom Haitiju i uspostavljaju polako svoje vojne baze u toj zemlji. Bože daj da to bude privremeno dok zemlja ne obnovi infrastrukturu i dok se ne suzbiju ulične bande koje tamo haraju! Ali kao što možete primjetiti, Amerikanci raspoređuju vojne snage po Haitiju. Jer zašto su druge velesile poslale humanitarne stručnjake, hranu, vodu, odjeću i lijekove, a baš Amerikanci vojsku?!

Avatar sebastian
sebastian
22:35 16.01.2010.

Neznam sta ovaj na lijevoj slici radi tu, ja mislim da on ne pase za tu humanitarnu misiju ????!!!

ĐK
đoko_krstaš
18:10 17.01.2010.

jahači apokalipse imaju dušu, to nisam znao buuuahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije