Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ri Sol-ju

Zabranjuje joj izlaske i vara sa ženama iz harema: Tko je supruga sjevernokorejskog diktatora?

'North Korean leader Kim Jong-Un and his wife Ri Sol-Ju attend the opening ceremony of the Rungna People\'s Pleasure Ground on Rungna Islet along the Taedong River in Pyongyang in this July 25, 2012 f
Foto: 'KCNA'
1/6
18.05.2020.
u 11:06

Njena obitelj dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga

Svjetska javnost tri tjedna nije znala gdje je sjevernokorejski vođa Kim Jong-Un jer se nije pojavljivao u državnim medijima što je potaknulo brojne spekulacije o njegovom zdravlju. No, on se prije desetak dana pojavio u javnosti na otvorenju tvornice za umjetna gnojiva.

I dok se o Kim Jong-Unu znaju brojne pikanterije i detalji iz njegova života, o njegovoj supruzi malo je toga poznato.

Ri Sol-ju navodno je rođena u razdoblju između 1985. i 1989., mada nitko ne zna točno reći, a navodi se kako joj to nije niti pravo ime već pseudonim, piše Express, a prenosi 24 sata.

Njena obitelj dio je sjevernokorejske političke elite, a brojni izvori tvrde kako je ona cijeli život odgajana da mu bude supruga, kao i uostalom brojne djevojke koje su bile primjerene dobi, danas-sutra za vjenčanje s Kimom. Završila je srednju školu u Pjongjangu te je studirala glazbu u Kini, što nije ništa neobično budući da je poznato kako je Kim velik obožavatelj plesa i pjesme, a u ženama vidi nekog "čija je dužnost zabavljati ga".

Iako se ponekad pojavljuje na događanjima sa svojim suprugom, bilo je razdoblja kada je se u javnosti nije moglo vidjeti i po godinu-dvije dana. Tada se nagađalo da ju je Kim dao ubiti, no zapravo joj je zabranjivao izlaske kao "trening discipline".

'North Korean leader Kim Jong-Un and his wife Ri Sol-Ju attend the opening ceremony of the Rungna People\'s Pleasure Ground on Rungna Islet along the Taedong River in Pyongyang in this July 25, 2012 f
1/6

Pretpostavlja se da par ima dvoje djece,  jedno rođeno 2010. i jedno rođeno 2012., što se poklapa s njenim dugotrajnim nestankom iz javnosti. Tada je u Sjevernoj Koreji bio košarkaš Dennis Rodman koji je kasnije otkrio kako je Kim dobio kćer. 2012. godine Kim je pak tražio da se njegovoj supruzi ranije inducira porod kako bi se dijete rodilo kada se obilježava 100. obljetnica rođenja Kim il Sunga.

U Sjevernoj Koreji navodno postoji tzv. Peta divizija, harem od oko 2000 žena kojima je zadatak da zabavljaju partijske funkcionare i da s njima spavaju nakon toga. Takva praksa postoji još od Kim-Il-Sunga, koji je svoju ulogu 'oca nacije' shvatio vrlo doslovno. Navodno je i sam Kim-Il Sung koristio usluge plesačica-prostitutki i začeo s njima velik broj izvanbračne djece, a nastavio ju je Kim Jong-un.

Komentara 3

Avatar ПредседникЧетничкеОмладине
ПредседникЧетничкеОмладине
17:01 18.05.2020.

Takav junak treba imati barem petnaestoro

JO
jorgen
13:20 18.05.2020.

Naporni ste s ovim pričama bez podloga u dokazima. Ovo kao da je popuna prostora kada vam fali materijal za kvalitetniju temu. A znate da je debeljko negdje tamo daleko na drugoj strani svijeta, pa vas ne može tužiti za fake news.

JU
jurajuric120
16:50 18.05.2020.

nije baš neka maca. ne čudim se da je po kuplerajima faca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije