Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBILA BIVŠEG NOŽEM

Nuši Bunić povišena kazna zatvora: '12 godina nije adekvatno za ovakav zločin'

Nuša Bunić za ubojstvo bivšeg dečka dobila 12 godina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
12.12.2019.
u 16:00

Suci su također u cijelosti su odbili njezinu žalbu te u cijelosti potvrdili presudu Lijljane Kolenko, sutkinje varaždinskog Županijskog suda

Vrhovni je sud prihvatio žalbu tužiteljstva i Nuši Bunić povisio kaznu zatvora zbog ubojstva Nikole Tureka za dvije godine pa ta kazna sada iznosi 14 godina. Tužiteljstvo je smatralo da kazna od 12 godina nije adekvatna za ostvarenje svrhe kažnjavanja.

Suci su također u cijelosti su odbili njezinu žalbu te u cijelosti potvrdili presudu Lijljane Kolenko, sutkinje varaždinskog Županijskog suda na koji je jučer stigla presuda Vrhovnog suda, prenosi Jutarnji.

Nožem s oštricom dugom 9,5 centimetara ubola ga je Nikolu Tureka (30) u predjelu lijeve strane vrata i prerezala mu lijevu karotidnu arteriju, a potom pobjegla. Nikola je preminuo u bolnici. Ubojstvo se dogodilo 15. lipnja 2017. godine na livadi u predjelu Pri Beli Kipi pokraj rijeke Drave kod Varaždina između 3 i 3.20 sati .

Bunić se branila se da je Nikola naletio na nož kad se branila od pokušaja silovanja, no utvrđeno je da je jedina ubodna rana na vratu nastala zamahom. Ispočetka se branila šutnjom, a potom je dala pismeni iskaz, no nije htjela odgovarati na pitanja. Nije, smatra sud, bilo nužne obrane.

Državno odvjetništvo smatralo je da optuženici trebalo izreći strožu kaznu.

- U žalbi se pobija zaključak suda o adekvatnosti izrečene kazne i ističe da je značenje olakotnih okolnosti precijenjeno, dok kao otegotne nisu pravilno vrednovane okolnosti počinjenja kaznenog djela i postupanja optuženice nakon počinjenog kaznenog djela - kazali su tada u DORH-u.

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:11 12.12.2019.

Primjerena kazna za zločin. Sada čekamo razno razne ženske udruge da se dignu na stražnje noge. Nažalost, neki drugi zločinici, a koje krasi "ugled" prođu sa zanemarivim kaznama.

OB
ObrenM
16:32 12.12.2019.

Ipak se krece.

GI
Gips
18:01 12.12.2019.

Puno previše u odnosu na onog s 88 uboda, odnosno onaj bi trebao dobit bar dvije od 40 pa bi ova bila u redu s 25 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije