Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPORAVLJENI OD KORONAVIRUSA

Nulti pacijent: Brat je presretan, jedva smo dočekali da izađe, nadam se da ću i ja doma

Blizanci u karanteni
Foto: Privatna arhiva
1/12
12.03.2020.
u 13:40

Dva uzastopna testa bila su mu negativna, a kako više nema nikakvih simptoma bolesti, epidemiolozi su odlučili da može kući

Ma presretan je, jedva smo dočekali, tako nam je nulti hrvatski pacijent s koronavirusom prokomentirao odlazak svog brata blizanca danas kući. Dva uzastopna testa bila su mu negativna, a kako više nema nikakvih simptoma bolesti, epidemiolozi su odlučili da može kući. Za povratak u normalan život ipak će još malo pričekati.

– Još deset dana mora ostati u stanu, rekli su nam da je to za svaki slučaj – govori blizanac koji se još uvijek nalazi u "Franu Mihaljeviću" i čeka svoje nalaze. Jedan mu je test, kaže, bio negativan, a rezultate drugog trebao bi dobiti danas ili sutra. Nada se, naravno, da će i on konačno kući.

Video: Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

– Već tjedan dana nemam temperaturu i osjećam se dobro. Valjda je sad to sve okej – kazao nam je nulti pacijent, čija obitelj, kako nam govori, nije dobila posebne upute za dezinfekciju stana u kojem žive. Ali, kaže nam sugovornik, mama, koja je bila u samoizolaciji, sve je detaljno očistila jer je i inače vrlo pedantna.

Podsjetimo, upravo je majka blizanaca prepoznala potencijalne simptome koronavirusa kod svoje djece nakon što se jedan od njih vratio s puta iz Italije.

Ključne riječi

Komentara 23

MU
Muzakus
14:13 12.03.2020.

Sad moze na more za jeftine pare

DU
Deleted user
13:57 12.03.2020.

Došel danas po rješenje o samoizolaciji, trebam rodni list, vjenčani, potvrdu o nekažnjavanju, izvadak iz gruntovnice, kopiju osobne, vozačke, prometne, potvrdu o završenoj izobrazbi ne stariju od mjesec dana i biljege za 70. Sve po tri primjerka, ovjerenih pri javnom bilježniku. Za mjesec dana bu gotova!!!

AN
anthropos
13:46 12.03.2020.

Nek zatvore granice i tako nema više uvoza, ostajemo gladni, nek se opamete političari k potaknu na razvoj domaću poljoprivredu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije