Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojna parada

Nuklearne rakete u defileu Crvenim trgom u Moskvi

dan pobjede,parada,moskva (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/11
09.05.2012.
u 15:45

Vladimir Putin kazao je kako Rusija nikad neće odustati od politike jačanja svjetske sigurnosti i od svoga položaja velesile

Velika vojna parada u povodu Dana pobjede novom (starom) ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu bila je prva prava velika prilika da se obrati svojim sunarodnjacima.

– Kako je Rusija u vrijeme Drugog svjetskog rata podnijela najveći teret u borbi protiv nacista, sada ima moralno pravo održavati svoju čelnu poziciju – kazao je Putin te naglasio da Rusija nikada neće odustati od politike jačanja svjetske sigurnosti.

Kako ništa ne bi pokvarilo veliki spektakl, uoči parade specijalni zrakoplovi kemikalijama su raspršili oblake iznad Moskve. U paradi na Crvenom trgu sudjelovalo je više od 14 tisuća vojnika, a u defileu su bile i rakete s nuklearnim bojnim glavama. Ove godine nebom iznad Moskve nisu letjeli borbeni mlažnjaci već je ruska vojska pokazala svoju helikoptersku flotu. Sve je uživo prenosila ruska državna televizija.

Komentara 76

WA
wahr
20:35 09.05.2012.

Hajde apotekar - reci jel brojka od 6 miljuna istinita ili izmisljotina

MO
mozel
16:19 09.05.2012.

Koliko ovaj ima nasebi zeljeza mogao bi zaraditi novce kada bi odnio prodati na otpad kao sekundarn robu.

WA
wahr
20:13 09.05.2012.

Duncan je sestokraki, apotekar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije