Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u zraku

Nožem pokušao oteti avion, spriječili ga putnici i osoblje

otmica (1)
Foto: REUTERS/Pixsell
1/6
25.04.2011.
u 11:02

Valerij Tolmachev (48) iz Kavkaza pokušao je oteti avion na pravcu Pariz - Rim te ga usmjeriti prema glavnom gradu Libije Tripoliju

RIM – Osoblje i putnici spriječili su otmicu aviona Alitalije. Muškarac od 48 godina podrijetlom iz Kavkaza zaprijetio je nožićem jednoj stjuardesi u zrakoplovu talijanske kompanije Alitalije u letu AZ329 od Pariza do Rima u nedjelju uvečer u 21,30 sati. Avion sa 131 putnikom poletio je iz Pariza u 20,40 sati. Napadač je htio usmjeriti let prema Tripoliju u Libiji.

Napadač je stjuardesi stavio nožić pod grlo, ali zahvaljujući brzoj intervenciji četvorice stjuarda i nekoliko putnika zrakoplova, otmičar je spriječen i zarobljen. Prema priopćenju zrakoplovne kompanije Alitalije napadač je bio „u vidno uzrujanom stanju“.

Stjuardesa je neozlijeđena, ali je po dolasku u Rim ipak prebačena na pregled u hitnu pomoć, a neozlijeđeni su i svi putnici. Po dolasku u rimsku zračnu luku  u Fiumicinu u 22,40 sati u nedjelju uvečer  napadač je uhićen i prebačen u policijsku postaju gdje je ispitan.

Otmičar je Valerij Tolmachev (48) iz Kavkaza, a policija je obznanila kako nije imao prethodnih kaznenih djela.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
11:43 25.04.2011.

Plastičnim nožem ( mali ) sram ga bilo

Avatar Topgen
Topgen
13:08 25.04.2011.

Napao je \"grickalicom\" za nokte , dixit Alitalia.

OB
-obrisani-
13:19 25.04.2011.

evo namjestaljke opet....ispocetka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije