Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko plaća

Koristite toalet na benzinskim postajama? Ovu novost Ina je uvela na autocestama

Od ponoći skuplji benzin, a jeftiniji dizel
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
28.05.2022.
u 16:40

Ne plaćaju kupci, članovi Ina Loyalty programa, korisnici Ininih kartica, osobe s invaliditetom i mala djeca

Ina je na svojim benzinskim postajama na hrvatskim autocestama nedavno uvela plaćanje upotrebe toaleta, za što je potrebno izdvojiti četiri kune. Naplata toaleta na benzinskim crpkama na autocestama u Hrvatskoj novost je, a Ina, koja ima najviše benzinskih postaja na hrvatskim autocestama, njih 29, prva je naftna kompanija koja se odlučila na taj potez.

Osigurali vrhunsku uslugu

U Ini objašnjavaju da osiguravaju slobodno korištenje toaleta za sve vjerne kupce koji su članovi Ina Loyalty programa, kao i za one koji su ostvarili kupnju na Ininu maloprodajnom mjestu. Pravo na korištenje toaleta bez naplate, ističu, imaju i svi korisnici Ininih kartica, osobe s invaliditetom s valjanom potvrdom te mala djeca.

– Odluči li se kupac prvo koristiti toalet, a nije u jednoj od navedenih skupina te plati ulaz u iznosu od četiri kune, dobivenom potvrdom može ostvariti umanjenje iznosa računa prilikom sljedeće kupnje. Potvrda vrijedi 15 dana od datuma izdavanja na lokacijama Ine s naplatom toaleta i ne može se zamijeniti za gotovinu – objašnjavaju u Ini i dodaju da jedna potvrda vrijedi za minimalno jedan kupljeni artikl, a minimalan iznos kupnje mora odgovarati vrijednosti na potvrdi. Plaćanje je, navode, omogućeno kovanicama i bankovnim karticama.

– Kupac koji prvo obavi kupnju u Ininoj trgovini ili Fresh Corneru dobit će kupon uz koji može slobodno koristiti toalet – kažu u Ini. Iz te kompanije navode da im je cilj da ostanu prvi izbor kupaca u pokretu i stoga su unatrag nekoliko godina investirali znatna sredstva u razvoj maloprodajne mreže kako bi osigurali vrhunsku uslugu. Navode da su kao važan faktor zadovoljstva kupaca prepoznali potrebu unapređenja usluge korištenja toaleta. Kažu i da su programom modernizacije pokrenuli obnovu toaleta na svojim lokacijama na autocestama, s ciljem još ugodnijeg boravka te dodatnog unapređenja čistoće i zaštite zdravlja Ininih kupaca.

– Ina kontinuirano prati pozitivne svjetske trendove kada je riječ o ponuda i usluge, a naplata korištenja toaleta je već godinama praksa u zemljama Europske unije u okruženju – poručuju iz Ine.

Tifon pak, koji je u vlasništvu MOL-a (a koji je u suvlasništvu Ine), na svojim benzinskim postajama hrvatskim autocestama ne naplaćuje upotrebu WC-a.

Praksa u EU

– U Tifonu kontinuirano radimo na unapređenju kvalitete toaletnih prostora te povećanju ušteda resursa koristeći najnapredniju tehnologiju. Tako smo u toaletima na hrvatskim autocestama prepolovili potrošnju vode, za 40 posto smanjili potrošnju električne energije, a za čak 75 posto smanjili potrošnju papira – kažu u Tifonu koji ima devet benzinskih postajama na autocestama u Hrvatskoj.

U Petrolu, koji je preuzeo i benzinske crpke Croduxa pa ih sad ima ukupno 19, kažu da ne naplaćuju upotrebu toaleta svojim kupcima na benzinskim postajama na hrvatskim autocestama. Iz Lukoila nam nisu odgovorili na upit o naplati WC-a.

Inače, u zemljama EU već se provodi naplata toaleta, a cijena je između 0,50 i 0,70 eura. I na tamošnjim benzinskim postajama kupci dobivaju vrijednosne vaučere koji se mogu iskoristiti na blagajni. U Hrvatskoj je Crodux na određenim lokacijama već instalirao naplatne aparate, što upućuje na to da će i ondje biti uvedena naplata toaleta.

Video: Češki mediji pozvali građane da ne ljetuju u Istri -  razlog je nevjerojatan!

Ključne riječi

Komentara 45

VI
vidum
16:28 28.05.2022.

S obzirom da je gorivo gotovo badava....

KA
Kakodane
17:03 28.05.2022.

Bravo. Napredak je očit u Hr. Po ovim bitnim stvarima vidi se da smo "zapad".

PH
Petarstijena-HR
16:53 28.05.2022.

Treba izbjegavati Ina benzinske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije