Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čestitke

Novom premijeru čestitali Obama, Merkel, Barroso...

zoran milanović
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
Autori: kh/VLM, sve
23.12.2011.
u 19:21

Uvjeren sam da ćemo se zajedno suočiti s globalnim izazovima i da će Europska unija zajedno s Hrvatskom izaći jača poslije trenutačnih poteškoća – kaže Barroso

Premijeru Zoranu Milanoviću stigle su i čestitke čelnika Europske unije.

– U ime Europske komisije želio bih Vam čestitati na ishodu parlamentarnih izbora i posebno na Vašem imenovanju za predsjednika Vlade. Želim Vam uspjeh u Vašim novim odgovornostima – navodi se u čestitki Josea Manuela Barrosa, predsjednika Europske komisije. Barroso dodaje da je Hrvatska sada na vratima Europske unije.

– To je omogućeno širokim međustranačkim konsenzusom s ciljem članstva u Europskoj uniji, čemu ste Vi značajno pridonijeli. Preuzet ćete odgovornost za Hrvatsku u vrijeme izazova za ekonomsku stabilnost i rast. Uvjeren sam da ćemo se zajedno suočiti s globalnim izazovima i da će Europska unija zajedno s Hrvatskom izaći jača poslije trenutačnih poteškoća – piše, između ostaloga, u čestitki šefa Europske komisije.

Novoj Vladi i premijeru čestitala je i njemačka kancelarka Angela Merkel. Ona je naglasila da predsjednik Vlade na dužnost stupa u trenutku kada Hrvatska ide prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, za što se Njemačka snažno zalagala te se nada da će ulazak Hrvatske u Europsku uniju uslijediti sredinom 2013. godine, kao što je planirano.

Dodala je da se veseli što će zajedno s premijerom Milanovićem dalje razvijati odlične odnose dviju zemalja te mu poželjela uspjeh i sretnu ruku u ispunjenju odgovorne zadaće.

– Sjedinjene Države i Hrvatska su bliski partneri u NATO-u. Obogaćeni smo širenjem suradnje na brojna pitanja od obostranog interesa, od promicanja
stabilnosti u jugoistočnoj Europi do pružanja pomoći u sigurnosti Afganistana. Siguran sam da će pod vašim vodstvom naše partnerstvo i dalje jačati – poručio je američki predsjednik Barack Obama u čestitki hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću.

Hrvatska, kao članica NATO-a i kao sljedeća država članica Europske unije, predstavlja pozitivan primjer puta prema euroatlantskim integracijama, kaže Obama te nastavlja kako će SAD i "dalje dalje podupirati vaša nastojanja dok budete odlučno kročili tim putem".

Komentara 18

OB
-obrisani-
20:35 23.12.2011.

Vidite kako sam ja u pravu..Čim dojde na vlast neki Hrvat koji nije \"Pravi\", domoljubno hendikepiran i pokvaren do srži kulturni i napredni svijet če te znati cijeniti..Francekovi mušketiri u svijetu važe za pokvarene lopove i ubice koji su se upotrebom domoljublja obogatili i čak mali komunista Zoranče izgleda sjajan i fantastičan u usporedbi sa Francekovom tolpom..

BF
bf35
20:39 23.12.2011.

Slavko naj se delati kaj nisi, ti si obični mulac, a gdje ti je Mirko??? :))))

OB
-obrisani-
20:30 23.12.2011.

Svatko svome pijunu čestita, a ja čestitam hrvatskim glasačima jer su pokazali totalno neodgovornost za budućnost svoje djece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije